JUST ADD H2O: TOTUL DESPRE ULEIURILE HIDROFILE

Curățarea tenului cu uleiuri - unul din beauty trendurile venite din Coreea (precum și BB și CC cream). Pentru cine sunt destinate uleiurile hidrofile, prin ce se deosebesc de cele obișnuite și se potrivesc acestea tenului gras? Să ne clarificăm împreună!

Ce este uleiul hidrofil?

Răspunsul la această întrebare se află la suprafață, deși sună paradoxal: un ulei hidrofil este unul „prietenos” cu apa. Desigur, astfel de uleiuri nu există în natură, de aceea uleiul hidrofil nu este o categorie specială, ci un nume condiționat. Compoziția unui astfel de produs poate fi orice ulei (mineral sau vegetal natural) sau un întreg complex. În contact cu lichidul, uleiul se transformă într-o emulsie ușoară, „colectează” resturile de produse cosmetice, sebum și impurități, apoi este ușor spălat fără a lăsa o peliculă grasă și o senzație de etanșeitate a pielii.

Compoziţie

Se știe bine că uleiul obișnuit este foarte greu de spălat cu apă, fără a lăsa urmă: apa alunecând pur și simplu pe suprafața sa. Dar în compoziția hidrofilă, pe lângă uleiul în sine, există emulgatori - substanțe care leagă uleiul și moleculele de apă. Datorită acestei componente, textura ulei se transformă într-o emulsie ușoară. În lista ingredientelor, emulgatorii se pot ascunde sub diferite denumiri - de exemplu, PEG, twin și polysorbate. În plus, pe lângă apă și emulgatori, în compoziție adesea sunt include vitamine, extracte de fructe, acizi, uleiuri esențiale.

Cum diferă uleiul hidrofil de cel cosmetic?

Am numit deja principala diferență între uleiul hidrofil și uleiul obișnuit - conține emulgatori. În plus, aceste produse au sarcini diferite: uleiul cosmetic are menirea de a îngriji tenul tău, iar uleiul hidrofil este conceput pentru a curăța și îndepărta machiajul.

Pro și contra uleiurilor hidrofile

Atunci când utilizați uleiul hidrofil, nu trebuie să alegeți, între curățare și hidratare. Spre deosebire de majoritatea celorlalte produse de curățare care sunt utilizate în timpul spălării cu apă, uleiul hidrofil nu doar curăță profund porii, dar nu lasă senzația de etanșeitate și uscăciune. Moale și hidratată, pielea nu simte nici un disconfort. Acesta este principalul beneficiu al uleiurilor hidrofile, din același motiv fiind recomandate în special pentru tenul uscat. La utilizare nu necesită eforturi - trebuie doar să masați ușor pielea timp de un minut pentru a îndepărta chiar și cele mai rezistente farduri sau rimelul impermeabil.

Dacă vorbim despre minusuri, atunci poate exista o singură problemă potențială: comedogenitatea anumitor tipuri de uleiuri. Dar alegerea agenților hidrofili este astăzi atât de mare, astfel nu prezintă nici o dificultate în găsirea compoziției optime pentru tine fără componente disputate. Deci, uleiurile hidrofile individuale nu vor dăuna nici măcar tenului problematic și acneic.

Este posibilă înlocuirea uleiului hidrofil cu unul obișnuit?

Subliniem încă o dată: uleiurile vegetale în forma lor pură nu sunt destinate pentru curățare, prin urmare, ele nu pot servi ca o alternativă demnă. Desigur, dacă îți masezi fața mult timp cu ulei de migdale, atunci fondul de ten va fi spălat “vreodată”, dar nu va avea loc curățarea profundă a porilor și va rămâne o peliculă uleioasă pe piele.

Pentru ce se folosesc uleiurile hidrofile?

Am concluzionat deja că sarcina de bază a uleiurilor hidrofile este curățarea tenului și îndepărtarea produselor cosmetice. Dar este posibil să le găsim altă aplicație? Să vedem!!!

Pentru păr și scalp: Unii producători au dezvoltat uleiuri hidrofile speciale pentru scalp, acestea având aceeași sarcină- îndepărtarea impurităților și a grăsimii. Există însă și versiuni concepute special pentru a combate căderea părului, mătreții sau efectele vopsirii. Utilizați astfel de produse înainte de spălare, dar dacă să clătiți părul după acest lucru cu șampon- este o întrebare la care nu există un răspuns cert. Verificați cu producătorul.

Pentru masaj: Dacă vedeți semnul „pentru masaj” pe ambalajul unui ulei hidrofil, cel mai probabil nu are avantaje speciale. Uleiurile de masaj sunt o categorie separată de produse. Iar uleiul hidrofil obișnuit poate fi aplicat pur și simplu de-a lungul liniilor de masaj ale feței - nu va fi de prisos.

Pentru ras: Astfel de produse sunt potrivite doamnelor și domnișoarelor, pentru care procedura de ras este o adevărată tortură. În contactul cu apa acest tip de ulei hidrofil se transformă într-o cremă de ras: ingredientele calmante și antiseptice vor preveni iritarea pielii.

Pentru corp: Uleiul de curățare pentru corp nu este un fenomen nou în industria frumuseții. Prefixul "hidrofil" în acest caz este rar întâlnit, deși, de fapt, astfel de uleiuri sunt de asemenea hidrofile. Adesea se întâlnește cu o combinație de „ulei de duș” sau „ulei de spumare pentru curățare” (în special în liniile produselor cosmetice pentru copii). Un astfel de remediu, de regulă, are bonusuri suplimentare: nu doar curăță și hidratează, dar protejează și de efectele apei dure.

Pentru creșterea sprâncenelor: Nu are sens să cumpărați ulei hidrofil special pentru „creșterea” sprâncenelor: uleiurile cosmetice vor merge mai bine. Dar în timpul îndepărtării machiajului folosind ulei hidrofil, captați și zonele sprâncenelor - nu va face rău sigur, dar ce va fi dacă ajută?

Tipuri de uleiuri hidrofile

Strict vorbind, uleiurile hidrofile arată întotdeauna mai mult sau mai puțin la fel: o sticlă cu o pompă de dozare umplută cu un lichid uleios. Unii producători nu folosesc cuvântul „hidrofil” și numesc pur și simplu produsul: „ulei de curățare”, „emulsie”, „gel- ulei” sau „balsam- ulei”, dar esența rămâne aceeași.

Uleiul hidrofil poate fi desemnat ca hydrophilic oil, cleansing oil, oil to foam, balm-to-oil, oil-in-gel și alte zeci de combinații- deci este mai simplu să căutați cuvântul ulei în denumire și să citiți instrucțiunile. Diferențele dintre aceste produse sunt foarte arbitrare (sau nu există deloc), așa că este mai bine să vă concentrați asupra propriilor sentimente - pentru a evalua textura și aroma.

De asemenea, acordați atenție acelei părți a corpului pentru care este destinat uleiul- pentru față, corp, cap. Multe persoane acordă atenție sticlei, iar acest factor nu trebuie trecut cu vederea.

Un alt criteriu prin care uleiurile hidrofile pot fi împărțite condiționat în diferite tipuri este compoziția. Dacă lângă cuvântul „hidrofil” de pe ambalaj se află inscripția „nucă de cocos”, „piersic”, „migdale”, cel mai probabil, compoziția produsului nu este un complex de uleiuri, ci un tip. În plus, în lista ingredientelor de la diverși producători puteți vedea componente suplimentare de îngrijire: acid hialuronic, cărbune, extracte de ceai verde, ghimbir și alte plante.

Cum se folosește uleiul hidrofil?

Un alt plus al uleiului hidrofil este ușurința de utilizare. Oricine va face față sarcinii. Cum se utilizează uleiul hidrofil, vă prezentăm în instrucțiunile noastre scurte.

1. Pompați două-patru picături de ulei pe palmă sau o cantitate mică, cât mărimea unui bob în cazul celor solide.
2. Cu mișcări circulare distribuiți produsul pe pielea uscată a feței (fără curățare preventivă), masând ușor timp de 69-90 secunde, până la dizolvarea machiajului. Uleiurile hidrofile pot fi utilizate pentru a îndepărta machiajul ochilor, dar dacă aveți ochi sensibili, este posibil să aveți nevoie de un produs separat - de exemplu, bifazic sau lăptișor.
3. Umectează-ți mâinile și continuă să-ți masezi fața. Apa va transforma uleiul într-o emulsie.
4. Clătiți bine emulsia cu apă.

Logare

Setați o nouă parolă

Noi vă sunăm înapoi!