Sănătatea este esențială: totul despre produsele de îngrijire pentru copii

Cum diferă produsele de îngrijire pentru copii de cele pentru adulți și cât de sigure sunt pentru copiii noștri aflăm din acest articol.

Pentru pielea delicată a bebelușilor au fost dezvoltate linii cosmetice speciale. Acum chiar și lacurile de unghii, luciul de buze și parfumurile pentru micile prințese se încadrează în acest segment. Și mulți dintre adulți folosesc produsele cosmetice și cele de îngrijire pentru copii. Numeroși oameni încă tratează roșeața pielii cu cremă pentru copii, se salvează de exfolierea scalpului cu un șampon fără lacrimi, iar pudra pentru copii este adesea folosită pe post de șampon uscat.

Produse de îngrijire pentru corp și față
Pielea bebelușilor este diferită de cea a adulților. Bariera protectoare hidrolipidică a epidermei la copii nu s-a format încă, pielea lor este subțire, vulnerabilă, glandele sudoripare sunt slab dezvoltate, sistemul de termoreglare încă nu funcționează la fel de bine ca la adulți. Prin urmare, cosmeticele pentru bebeluși au la bază componente filmogene care înlocuiesc bariera hidrolipidică, protejează împotriva tuturor factorilor de mediu și nu provoacă iritații. Ceara de albine (pentru catifelare), provitamina B5 (pantenol), vitaminele A, C, E, D, precum și uleiurile vegetale organice acționează ca substanțe care protejează pielea copiilor. Acestea servesc ca transport pentru substanțele vindecătoare și le livrează în straturile profunde ale pielii. Uleiurile conțin acizi grași nesaturați, precum și acid linoleic și derivații săi - Omega 3-6-9, care au un efect antiinflamator ridicat.

În produsele cosmetice pentru copii sunt adesea folosite componente eficiente și naturale:
- Mușețelul calmează pielea inflamată și iritată, elimină uscarea, descuamarea și mâncărimea, curăță pielea, protejează împotriva radiațiilor UV.
- Violeta are efecte antiinflamatoare, de catifelare, de vindecare a rănilor, ameliorează mâncărimea, completează lipsa de vitamine și minerale.
- Măceșul este unul dintre ingredientele principale ale terapiei antiinflamatorii. Are efect imunomodulator, stimulează metabolismul celular, calmează pielea inflamată și iritată.
- Rozmarinul tonifică și hrănește pielea, întărește vasele de sânge, are efecte antiseptice și vindecatoare.
- Calendula are efecte antimicrobiene, antiseptice, de vindecare a rănilor, antiinflamatoare și, de asemenea, calmează pielea, ameliorează mâncărimea și iritația.
- Proteina din grâu conține vitaminele A și E, stimulează procesele de reînnoire a celulelor pielii, curăță în profunzime și hrănește pielea.

Cosmeticele pentru copii diferă de cele pentru adulți și în ceea ce privește nivelul pH-ului corespunzător pielii copiilor. Este neutru sau cu aciditate medie, nu distruge stratul protector fragil al pielii și nu interferează cu formarea acestuia. De regulă, componentele din produsele cosmetice pentru copii sunt atent selectate și testate clinic pentru compatibilitate. În compoziție nu vom găsi parabeni, fenoxietanol, parfumuri sintetice, coloranți artificiali, siliconi, petrochimice și uleiuri esențiale.

Șampoane
Așa-numitele șampoane „fără lacrimi” pot fi distinse într-o linie separată de produse cosmetice pentru copii. Acest marcaj înseamnă că conțin elemente moi și substanțe de origine naturală (apă, clorură de sodiu, gluconat de calciu, glicerină, sulfat acid de sodiu, linalol), compatibile cu toate tipurile de piele. Datorită acestor componente, produsele cosmetice nu irită membrana mucoasă a ochilor.
Al doilea secret al șampoanelor „fără lacrimi” este că laurilsulfatul de sodiu nu este folosit la producerea lor. Această substanță favorizează formarea unei spume luxuriante, dar în același timp conține elemente iritante. Din cauza absenței sale, majoritatea șampoanelor pentru copii se spumează atât de rău. Apropo, experții recomandă utilizarea acestor produse pentru copii cu vârsta cuprinsă între 3 și 14 ani.

Paste de dinți
Pastele de dinți pentru copii ar trebui să fie și ele pe raft lângă tuburile pentru adulți. Principalele lor diferențe față de pastele de dinți obișnuite sunt în conținutul de fluor, care nu depășește 0,05 ppm, în absența alergenilor, a coloranților sintetici și a agenților tensioactivi agresivi, adică într-o compoziție naturală care să asigure siguranța în caz de ingerare accidentală. Compoziția pastelor pentru copii este bogată în componente care întăresc smalțul - o sare de calciu eficientă, deoarece smalțul copilului se află în stadiul de formare activă. Specialiștii recomandă folosirea pastelor pentru copii de la primul dinte pana la apariția molarilor.

Acum ne-am convins că inscripția „pentru copii” nu este doar un truc de marketing și că aceste produse sunt cu adevărat necesare pentru micuții noștri.

sursa foto: www.pinterest.com

Logare

Setați o nouă parolă

Noi vă sunăm înapoi!