Tot ce trebuie să știți despre șamponul fără sulfați

Pentru a înțelege care este diferența dintre șampoanele fără sulfați și șampoanele tradiționale, este necesar să cunoaștem ce funcție îndeplinesc sulfații în produsele de curățare. Sulfații sunt niște surfactanți, care au început să fie adăugați la șampoane în secolul al XX-lea. Aceștia au un efect instantaneu: este suficient să aplicați un astfel de șampon pe păr, să adăugați apă și să masați puțin capul - drept urmare, se va obține o spumă densă, care elimină rapid toate impuritățile.

Șamponul fără sulfați este cea mai bună alegere pentru spălarea părului dacă vă pasă de frumusețea și sănătatea acestuia.

Compoziția

Deci, după cum am menționat mai sus, compoziția unor astfel de remedii nu conține sulfați, iar curățarea părului se datorează acțiunii ingredientelor naturale și delicate. Aceste produse sunt excelente pentru spălarea zilnică a podoabei capilare. Șamponul fără sulfați conține numai ingrediente de curățare inofensive, cum ar fi: Coco Glucoside, Decyl Glucoside, Disodium Cocoyl Glutamate, Sodium Cocoyl Glutamate, Cocamidopropyl Betaine.

Șampoanele fără sulfați au un efect cumulativ, deoarece ingredientele naturale acționează treptat. Puteți observa efectul acestora numai după o utilizare sistematică. Pentru a îmbunătăți starea părului deteriorat, va trebui să aveți răbdare: primul rezultat vizibil va apărea după o lună de utilizare.

Avantajele șamponului fără sulfați

Acest tip de remediu prezintă multe beneficii:
- Nu distruge stratul hidrolipidic al pielii;
- Menține echilibrul apei;
- Nu deteriorează structura părului;
- Nu spală pigmenții coloranți de pe păr, fiind ideal pentru părul vopsit. Mai mult, unele șampoane fără sulfați pot neutraliza nuanța nedorită de galben;
- Întărește foliculii de păr, hrănește firele, stimulează creșterea acestora și, în general, au un efect pozitiv asupra părului.

Dezavantajele șamponului fără sulfați

Produsul de îngrijire prezintă, de asemenea, și dezavantaje:
- Acesta nu creează o spumă densă;
- Nu îndepărtează complet produsele de coafat sau, mai bine zis, siliconul pe care acestea îl conțin. Prin urmare, dacă utilizați lac de păr, mousse sau spumă de coafat, va trebui să spălați părul cu șampon obișnuit;
- Șamponul fără sulfați nu adaugă volum părului - dimpotrivă, îl face mai moale și mai fin;
- Nu combate mătreața;
- Are un preț mai mare decât șamponul obișnuit.

Șamponul fără sulfați este potrivit în special fetelor care își spală frecvent părul și nu vor să-l expună la efecte puternice agresive. În plus, remediul este indicat să fie utilizat după următoarele proceduri:

- Îndreptarea părului cu keratină. Deoarece nu există ingrediente în șampoanele fără sulfați care deschid solzii părului, acestea nu reduc efectul procedurii, ci, dimpotrivă, îl prelungesc;
- Botox pentru păr. Același lucru se întâmplă după tratamentul cu botox. Șampoanele fără sulfați pot prelungi efectul acestei proceduri până la 6 luni.

De asemenea, produsul trebuie utilizat de către proprietarii scalpului sensibil, pentru părul colorat și deteriorat.

Pentru ce tip de păr este potrivit șamponul fără sulfați?

Remediul este potrivit pentru toate tipurile de păr:

Pentru părul gras
Dacă aveți părul gras, alegeți un șampon fără sulfați special conceput pentru acest tip de păr, care are proprietatea de a regla activitatea glandelor sebacee. Efectul unui astfel de șampon nu va putea fi observat imediat, dar după o lună de utilizare, veți observa că părul nu mai devine gras atât de repede.

Pentru părul vopsit
Toate șampoanele fără sulfați sunt potrivite pentru părul colorat, deoarece nu spală pigmentul colorant în timpul utilizării.

Pentru părul uscat și deteriorat
Pentru părul subțire, uscat și deteriorat, șamponul fără sulfați este ideal, deoarece nu distruge structura părului, ci, dimpotrivă, regenerează.

Pentru scalpul sensibil
Sulfații afectează negativ scalpul, și anume stratul hidrolipidic. Astfel, dacă aveți scalpul sensibil atunci puteți folosi un șampon fără sulfați, care va restabili echilibrul de umiditate al pielii.

Sfaturi despre utilizarea șamponului fără sulfați

- Dacă aveți bucle lungi, atunci șamponul trebuie aplicat de mai multe ori pentru a le curăța mai bine;
- Pentru a obține cel mai bun efect, trebuie să spălați părul cu apă puțin mai fierbinte decât de obicei.

De asemenea, acordați atenție deosebită și datei de expirare. Datorită naturalității ingredientelor, nu se recomandă utilizarea produsului mai mult de 3-6 luni.

Logare

Setați o nouă parolă

Noi vă sunăm înapoi!