Ingredientele naturale în produsele cosmetice

Produsele de îngrijire au proprietatea să asigure pielii un aspect sănătos, bine îngrijit și radiant, iar la fabricarea acestora se folosesc diverse ingrediente valoroase care dețin multiple proprietăți benefice. Unele dintre cele mai importante componente sunt cele naturale, datorită cărora remediile au un efect cu adevărat eficient și de lungă durată, oferind epidermei cea mai bună și delicată îngrijire. Astfel de produse cosmetice sunt dezvoltate folosind o tehnologie specială care exclude includerea ingredientelor nocive pentru piele.La fabricarea mijloacelor cosmetice, producătorii utilizează o gamă variată de ingrediente naturale, precum uleiuri, vitamine, extracte din plante medicinale, miere, etc. Astfel, pentru asigurarea unei îngrijiri eficiente a pielii, vă sugerăm să acordați atenție prezenței următoarelor ingrediente naturale în compoziție:

Extracte de fructe

Extractele de fructe sunt ingrediente ideale pentru a spori proprietățile terapeutice ale produselor cosmetice naturale! Acestea sunt foarte bogate în vitamine și au proprietăți antioxidante. În plus, unele fructe sunt bogate în uleiuri naturale, au proprietăți de penetrare extrem de ridicate și conțin vitaminele A, D și E, lecitină, potasiu, beta-caroten și mai mult de 20 de acizi grași esențiali (palmitic, palmitoleic, stearic, oleic, linoleic, hialuronic, etc.). De asemenea, fructele sunt foarte bogate în steroline (cunoscute și sub numele de steroizi pe bază de plante), care ajută la catifelarea pielii și oferă un efect hidratant excelent. Unele fructe au, de asemenea, proprietăți antiseptice și de vindecare a rănilor.

Extractele de fructe care sunt cel mai des utilizate la producerea remediilor sunt:

- Ulei de cocos. Este responsabil de menținerea unui nivel optim de umiditate în piele, inhibă procesele de deshidratare, menține pielea moale și profund hidratată.

Piersici. Acesta este îmbogățit cu proteine, conține taninuri și fibre naturale, care conferă proprietăți naturale antioxidante, bactericide și calmante.

Portocale. Înmoaie stratul cornos al epidermei, favorizează reînnoirea celulară, are proprietăți antioxidante, bactericide și calmante.

Căpșuni. Hidratează și hrănește pielea cu un complex bogat de vitamine, are proprietăți antibacteriene.

Avocado. Uleiul de avocado conține fitosteroli, vitamine și oferă o protecție și hidratare excelentă.

Caise. Caisul îndepărtează celulele moarte ale pielii, fiind un exfoliant natural excelent.

Guarana. Acest extract îmbunătățește circulația sângelui și are proprietăți antibacteriene.

Grapefruit. Are proprietăți calmante, antioxidante și antibacteriene și, de asemenea, stimulează procesul de lipoliză (descompunerea grăsimilor și eliminarea lor din corp).

Extracte din semințe de plante


Extractele din semințe de plante au multe beneficii incontestabile pentru pielea feței și a corpului, iar câteva din ele sunt:

Extract de grâu. Proteinele și fibrele conținute în acest extract hrănesc perfect, hidratează și calmează pielea.

Ulei de migdale. Reface și menține echilibrul optim de umiditate al pielii. Este un hidratant natural excelent care hrănește în mod activ epiderma.

Ulei de argan. Acesta are un efect antiinflamator, antiseptic, reduce riscul de acnee și menține un nivel optim de umiditate în piele, protejând-o de uscare excesivă și descuamare.

Ulei de floarea soarelui. Are proprietăți antioxidante unice, neutralizează efectele negative ale radicalilor liberi și este utilizat pe scară largă în produsele de îngrijire a pielii și a părului.


Extracte din plante


Extractele din plante au multiple proprietăți benefice, iar câteva din cele mai valoroase și utilizate la fabricarea produselor sunt:

Mușețelul. Îmbogățit cu uleiuri esențiale, calmează delicat pielea, ameliorează iritația și are proprietăți antiinflamatoare.

Calendula. Are proprietăți antiinflamatoare și antibacteriene.

Lavandă. Ameliorează tensiunea, relaxează, are un efect antiseptic, antibacterian și antiinflamator.

Extracte de arbori


- Eucalipt. 
Uleiul de eucalipt stimulează circulația sângelui, are un puternic efect antiseptic, are proprietăți aromatice și hidratante.

Ghimbir. Are proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene. Extractul de ghimbir îmbunătățește circulația sângelui și hidratează, datorită conținutului său ridicat de polizaharide și aminoacizi.

Scorţişoară. Are un efect tonic, revigorant și are proprietăți antibacteriene.

Ceai verde. Conține un nivel ridicat de taninuri (antiinflamatoare și dezinfectante) și flavonoide, are efecte antimicrobiene și antioxidante.

Extract de Aloe Vera


Aloe Vera hidratează și revigorează pielea, pătrunzând în straturile cele mai profunde. Acest extract este ideal pentru tratamentul rănilor, arsurilor și a altor afecțiuni ale pielii și reduce riscul de răspândire a infecției.
Produsele de îngrijire cu Aloe Vera promovează curățarea delicată, hidratează și regenerează, precum au și un efect antibacterian ridicat.

Extract de miere


Extractul de miere netezește pielea și îmbunătățește circulația sângelui. De asemenea, are proprietăți antiseptice, antiinflamatoare și calmante. Este utilizat în creme medicinale, unguente și este un ingredient excelent pentru produse cosmetice. În plus, este folosit pe scară largă la fabricarea șampoanelor, săpunurilor și cremelor pentru mâini.

Extracte vegetale


Principalele extracte vegetale care sunt folosite la crearea produselor sunt:

Extractul de morcov. Este un antioxidant natural, ideal pentru protejarea împotriva radiațiilor UV și este o sursă naturală de vitamina A. Principalul său avantaj este conținutul ridicat de beta-caroten, precum și deținerea unui efect regenerant excelent. În plus, morcovii conțin vitaminele E, K, C, PP, aminoacizi, pantenol, uleiuri esențiale și grase, calciu, fosfor, iod și săruri de fier. Morcovii sunt un bun antiseptic și sunt folosiți pentru vindecarea rănilor și tăieturilor.

Extract de castravete. Contribuie la regenerarea pielii și la restabilirea echilibrului hidrolipidic. Utilizarea extractului de castravete în produsele de îngrijire a pielii, reîmprospătează și hidratează în mod eficient pielea atunci când este nevoie.

Logare

Setați o nouă parolă

Noi vă sunăm înapoi!