Sponge-ul pentru fond de ten - moft sau necesitate?


Mulți dintre noi nu mai folosesc deja pensulele pentru aplicarea fondului de ten, în schimb oferă preferință buretelui pentru machiaj. De ce este mai comod acest beauty instrument și cum să-l utilizăm corect vorbim mai jos. 
Până acum, indiferent de inovațiile de frumusețe, părea imposibil de aplicat fondul de ten fără ca acesta să fie vizibil pe față. Pentru a obține rezultatul perfect, profesioniștii folosesc un aerograf, dar acasă, un burete vă permite să obțineți un astfel de efect - aproape perfect.

Tipuri 


Sponge-ul nu mai este arma secretă a make-up artiștilor. Astăzi, acest instrument se găsește aproape în fiecare trusă cosmetică. Cel mai adesea, sponge-ul este o bucată dintr-un burete cu care produsele cosmetice sunt fie aplicate, fie spălate. Există diferite tipuri de bureți - în funcție de materialul din care sunt fabricate, formă, dimensiune, scop și mulți alți factori. 

- Bureții poroși din celuloză sunt de mare folos pentru curățarea pielii. Aceeași sarcină este și pentru bureții konnyaku, care sunt realizați din fibrele plantei asiatice exotice.
- Există, de asemenea, bureți de spumă, care sunt folosiți pentru a aplica produse cu o textură pudrată.
- Dar astăzi, bureții din materiale sintetice mai avansate se întâlnesc cel mai des. Această categorie include bureții în formă de picături pentru aplicarea fondului de ten pe piele.
- Există, de asemenea, niște bureți care nu se încadrează în înțelegerea obișnuită a modului în care ar trebui să arate acest instrument - acestea includ buretele inovator din silicon pentru fond de ten. Acești bureți arată ca niște pernuțe de cauciuc. Au o textură omogenă, care, spre deosebire de structura poroasă a unui burete obișnuit, nu acumulează impurități. În plus, nu absoarbe excesul de produse cosmetice, nu lasă urme și pete după sine.

Cum aplicăm fondul de ten cu buretele?

După ce completăm trusa cosmetică cu un beauty instrument atât de util, mulți nici măcar nu își pun întrebarea cum să folosească, de fapt, un burete pentru fond de ten. Se pare că totul este clar: trebuie doar să colectăm o cantitate mică de produs și să-l aplicăm pe piele. De fapt, tonul nu este chiar așa de simplu.

Dacă aveți un burete - ou, conform producătorilor, trebuie să îl folosiți umed. Umeziți sub apă, stoarceți bine excesul și abia după aplicați fondul de ten. De ce umed? Acest lucru îi va surprinde pe mulți, dar chiar dacă buretele absoarbe prea multă apă, nu este nevoie să vă faceți griji: faptul că este umed din interior permite aplicarea fondului de net într-un strat mult mai ușor și mai transparent. În plus, obținem o strălucire umedă.

Acesta nu este singurul lucru de știut despre modul de aplicare a fondului de ten cu un burete umed. Utilizați tehnica de ștanțare - trebuie să apăsați ușor buretele pe suprafața pielii, de parcă imprimăm produsul pe ea. 

Cum estompăm corect fondul de ten cu ajutorul buretelui? 


- Dacă aveți un burete în formă de picătură, rețineți că, în general, fondul de ten ar trebui întins pe față cu capătul său plat, iar capătul ascuțit trebuie utilizat pe zonele mai puțin accesibile, cum ar fi zona din jurul ochilor sau a nasului.
- Metoda „umedă” de aplicare a produsului cu un burete este principala, dar totuși nu este singura. Aplicarea fondului de ten cu un burete uscat este, de asemenea, acceptabilă - dacă doriți o acoperire densă și de lungă durată.
- Buretele permite, de asemenea, stratificarea produsului pentru a atinge treptat acoperirea dorită. Folosiți acest truc pentru a masca imperfecțiunile cu fondul de ten.

Îngrijirea corectă a sponge-ului!


Deoarece majoritatea bureților au o structură poroasă, aceștea absorb excesul de fond de ten,  sebum, particule de piele keratinizate, precum și diverse impurități. Toate acestea creează un mediu favorabil pentru dezvoltarea bacteriilor. Pentru a continua utilizarea buretelui fără consecințe negative asupra sănătății pielii, acesta trebuie spălat după fiecare utilizare.
Veți avea nevoie de un produs special destinat pentru curîțare, dar care poate fi ușor înlocuit cu spumă, apă micelară sau săpun lichid obișnuit.
Aplicați produsul pe burete și spălați sub apă. Încercați să nu-l întindeți, altfel nu vă va servi mult timp. În cazul în care o astfel de curățare nu ajută, puteți folosi un ulei hidrofil. O altă opțiune este să faceți o băiță cu săpun și să lăsați buretele în el peste noapte.

Cu ce putem înlocui buretele?


Da, bureții au mulți fani, dar asta nu înseamnă că ar trebui să aplicați cu siguranță fond de ten cu ajutorul lor. Sponge-ul poate fi înlocuit cu:
- Cu o pensulă kabuki sau duofibră (prima este potrivită pentru cei care au nevoie de o acoperire densă, a doua este pentru fanii unui strat ușor și discret);
- Cu degetele (întinzând produsul pe piele în acest fel, veți lucra mai bine pe zonele greu accesibile decât cu o perie sau un burete).

Sponge sau pensulă?

Ar trebui să alegeți reieșind din propriile experiențe:
- Buretele are o mulțime de avantaje: dacă totul este făcut corect, rezultatul va fi de parcă fondul de ten ar fi aplicat fără contact - cu un aerograf. Se creează efectul „a doua piele”.
- Cu toate acestea, îngrijirea unui burete poate părea mai grea pentru unii. Deci, nu trebuie să renunți la pensule, mai ales dacă modul tradițional de a aplica fondul de ten vă este familial deja.

Logare

Setați o nouă parolă

Noi vă sunăm înapoi!