Uleiul de cocos - un adevărat elixir al tinereții

  Uleiul esențial de cocos este extras din sâmburii nucilor mature de palmier. Produsul de înaltă calitate constituie un remediu perfect pentru îngrijire pielii, a părului, a genelor, sprâncenelor, unghiilor, dar și pentru înlăturarea stresului. Există o varietate largă de uleiuri de cocos utile pentru starea generală a corpului: hidrogenate, rafinate, nerafinate, fracționate, naturale și virgine. Uleiul de cocos reprezintă singurul ulei vegetal cu cea mai mare concentrație de acizi grași, în proporție de 90%.

Datorită cantității considerabile de acid lauric, capric și caprilic, produsul consolidează starea generală a corpului și revitalizează zonele afectate. A fost demonstrat științific că grăsimea organică oferă proprietăți terapeutice asupra organismului. Produsul combate apariția bolilor cardiovasculare și echilibrează nivelul optim de colesterol. Comparativ cu alte grăsimi vegetale, acesta conține mai puțin cu 10% calorii. Produsul accelerează metabolismul celular și întărește imunitatea, datorită complexului natural de antioxidanți. Uleiul de cocos conține o cantitate considerabilă de Vitamine A, C, D, precum și calciu. Includerea uleiului de cocos în alimentația zilnică îmbunătățește memoria datorită acizilor grași cu lanț mediu din compoziția acestuia, benefici pentru creier.

Modul de obținere și utilizare
Există o diversitate largă de uleiuri de cocos, în multiple concentrații și texturi. După concentrație, acestea sunt clasificate în: extravirgine, virgine, presate la rece sau cald, rafinate sau nerafinat.
Uleiul rafinat chimic
Este produs la temperaturi ridicate printr-un proces de distilare, ce include prezența unor elemente chimice.


Uleiul virgin sau extravirgin
Este obținut la temperaturi scăzute, printr-un mecanism de presare a pulpei de cocos. Acest remediu cosmetic este considerat cel mai util și benefic pentru corp.
Ulei de cocos nerafinat
Își păstrează toate proprietățile benefice datorită modului de extragere la rece.
Cum putem identificăm un ulei de calitate superioară?!
Compoziția acestuia devine solidă și oferă o consistență uniformă, comparativ cu cel de calitate medie, ce deține o textură neuniformă, spre lichidă.


Proprietățile uleiului de cocos: 
Pentru ten
Acizii grași din componența sa contribuie la fixarea fibrelor de colagen, element esențial pentru fermitatea pielii și ajută la regenerarea rapidă a epidermei.  Aplică o mască de față formată din ulei de cocos și spirulină, de două ori pe săptămână, vei obține un efect neted și hidratant.
Pentru păr
Complexul natural de acizi grași reflectă o strălucire sănătoasă, consolidează starea generală a firelor și previne despicarea vârfurilor.  Aplică o cantitate moderată de ulei de cocos pe vârfuri, pentru a combate procesul de rupere și fragilitate.


Pentru corp
Poți aplica uleiul de cocos în locul loțiunii de corp obișnuite. Contribuie la hidratarea pielii și la regenerarea țesuturilor afectate.
Pentru baie
Combină o cantitate moderată de ulei de cocos cu sarea de baie și creează un adevărat ritual de relaxare la tine acasă. Aromă plăcută te învăluie cu delicatețe și rafinament.  Procedura cosmetică stimulează procesul de detoxfiere, hidratare  și reînnoire celulară. 


Împotriva vergeturilor
Poate fi utilizat pentru a reduce vizibilitatea cicatricilor și a combate apariția vergeturilor. Lasă un aspect neted și ferm al epidermei. 
Combaterea celulitei
Combină 15 picături de ulei de grapefruit și o lingură de ulei de cocos, pentru îndepărtarea celulitei. Aplică sistematic conținutul și masează cu mișcări circulare în zona afectată, după baie.
Exfoliant natural
Dacă combini uleiul de cocos cu zaț de cafea și puțină scorțișoară, vei obține un exfoliant natural cu efect delicat, pentru îngrijirea pielii.
Accelerează procesul de bronzare
Dacă este aplicat corespunzător, uleiul de cocos contribuie la obținerea bronzului perfect și în același timp protejează pielea împotriva arsurilor solare.


Uleiul de cocos poate fi aplicat în calitate de:
Remediu hidratant
Uleiul de cocos menține nivelul optim de umiditate în celule și combate deshidratarea epidermei. Aplică o cantitate moderată de produs pe față, gât și zona decolteului, cu mișcări circulare de masaj, sporind astfel microcirculația sângelui și tonifiind tenul. Utilizarea sa regulată conferă tenului un aspect neted, moale și catifelat. Compoziția nutritivă restabilește elasticitate, fermitatea și atractivitatea pielii.
Produs antiinflamator
Datorită concentrației ridicate de acid lauric, uleiul de cocos stopează înmulțirea bacteriilor și oferă un efect antiinflamator. Produsul asigură o senzație calmantă și ameliorează inflamația, fiind potrivit pentru regenerarea intensivă a celulelor după procedurile chimice cosmetice.  

În calitate de demachiant
Uleiul de cocos reprezintă un remediu impecabil pentru îndepărtarea machiajului. Aplică o cantitate moderată de produs pe piele și lasă-l să acționeze timp de 5-10 minute, apoi curăță fața cu ajutorul unui șervețel umed. Remediul înlătură instantaneu produsele cosmetice impermeabile și este potrivit pentru tenul uscat. 

Uleiul de cocos reprezintă un adevărat elixir al tinereții! Complexul natural de elemente utile consolidează starea generală a epidermei și reprezintă o opțiune perfectă pentru îngrijirea corpului.

Zilnic de la 7.55 la 20.05
Solicitați un apel
Coș(0)

Logare

Setați o nouă parolă

Noi vă sunăm înapoi!