• Fiole de regenerare bifazice - DIBI Milano DIBI Pro-Recovery Bi-Liquid Treatment
    3860 MDL 0 MDL

Autobronzant: despre ce nu cunoaștem și cum funcționează!

Pentru majoritatea dintre noi, vara este asociată cu vremea caldă și relaxare, iar bronzul este o parte integrantă a lunilor de vară. În ciuda popularității fără precedent a produselor cu protecție solară, un ton auriu al pielii este foarte dorit pentru multe dintre noi. Toate fetele adoră pielea bronzată și obțin acest efect într-o varietate de moduri, de la expunerea la soare pe plajă până la solar și autobronzant. Deci, ce este un autobronzant și cum să-l folosim corect?

Autobronzantul este un produs care conferă pielii noastre un ton mai închis. Componenta principală responsabilă de colorarea pielii în compoziția acestor produse este dihidroxiacetona (DHA). În ciuda denumirii de temut, DHA, este de fapt o monozaharidă obișnuită care se obține de obicei din surse vegetale. Cel mai adesea este extras din sfeclă, trestie de zahăr, glicerină sau scoarță de castan. Efectul unei monozaharide asupra pielii este foarte simplu. Această componentă interacționează cu proteinele de pe suprafața pielii, ducând la formarea unui pigment maro după câteva ore. Nuanța rezultată durează de obicei câteva zile. DHA este considerat complet sigur atunci când este prezentat sub formă de cremă sau loțiune. Cu siguranță nu ar trebui să cumpărați produse cu conținutul său sub formă de spray, deoarece este dăunător dacă este inhalat și înghițit.

Ce ascunde un autobronzant?

Pe lângă DHA, produsul conține diverse ingrediente hidratante și uleiuri care înmoaie pielea și îi conferă un miros plăcut sau chiar strălucire. Uneori, în loc de DHA, producătorii folosesc eritruloza, numită și zahăr de zmeură. Aceasta este, de asemenea, o monozaharidă conținută în fructe de pădure coapte. Medicii preferă autobronzantul decât solarul, deoarece se evită expunerea la UV și foto îmbătrânirea pielii.

Cum să alegem remediul corect?

Merită să ne amintim că, în cazul autobronzantului, rezultatul depinde nu numai de compoziție, ci și de caracteristicile pielii în sine. Prin urmare, totul este foarte individual. Pielea noastră poate reacționa diferit la acest produs, în funcție de nuanța sa originală și de compoziția proteică. Un autobronzant bine ales va arăta natural dacă este aplicat corect pe piele. Acordați atenție procentului de DHA. Dacă aveți pielea deschisă la culoare, 1-3% va funcționa pentru dvs., de obicei, nuanța este marcată ca deschisă pe ambalaj. Aceasta este, de asemenea, o opțiune bună pentru prima utilizare, deoarece nuanța nu va fi prea strălucitoare. Ambalajele marcate „mediu” sau „întunecat”, conținutul DHA variază de la 3 la 8%. Aceste produse sunt folosite cel mai bine pentru a vă menține bronzul după vacanță. Cu cât valoarea DHA este mai mare, cu atât remediul va fi mai activ.

Cum să aplici corect un autobronzant?

Ar trebui să ne pregătim pentru faptul că poate dura ceva timp pentru a aplica perfect un autobronzant. Acest tip de produs lasă pete adesea pe palmele mâinilor, poate nuanța părul de pe corp sau rămâne în mod neuniform pe corp. Stratul nu trebuie să fie prea gros, dar nici foarte subțire. Odată ce ne obișnuim, va fi ușor să reglăm nuanța și obținem una dorită.

Reguli de aplicare:

  • Înainte de a utiliza un autobronzant, este esențial să utilizăm un scrub. Pentru a crea o suprafață netedă, scrubul este produsul perfect. Acest lucru va permite agentului de bronzare să se întindă într-un strat uniform.
  • Folosiți o mănușă specială pentru a evita petele pe palme și pentru a distribui produsul uniform.
  • Aplicați remediul prin mișcări circulare. Acest lucru va ajuta la distribuirea uniformă a produsului.
  • Autobronzantul poate usca uneori pielea, așa că asigurați-vă că includeți creme hidratante și uleiuri în rutina de îngrijire.
  • Acordați deosebită atenție la față. Este mai bine să alegeți diferite produse pentru față și corp. Nu folosiți produsul pe zona delicată din jurul ochilor!

Așteptați până când remediul este absorbit. Nu uitați să vă îmbrăcați după cel puțin 15 minute după aplicare. Pentru orice eventualitate, nu purtați haine strânse sau de culoare deschisă.

Greșeli în aplicare

Cele mai frecvente greșeli atunci când se utilizează un autobronzant sunt dungile portocalii sau petele. Dacă acest efect nu poate fi evitat, atunci puteți încerca să le înmuiați cu un agent de îndepărtare a ojei. Umeziți ușor un disc de bumbac și ștergeți ușor petele.
De asemenea, este o greșeală să spălăm pielea după aplicarea produsului. Acest lucru poate deteriora noul ton al pielii și pur și simplu spală produsul.
Nu uitați să purtați întotdeauna protecție solară, chiar dacă utilizați un autobronzant.

Logare

Setați o nouă parolă

Noi vă sunăm înapoi!