• Sana Jardin Jaipur Chant No.8 - Eau de Parfum
    2327 MDL 0 MDL

Diferențele dintre corector și concealer

Fiind atât de asemănătoare, cele două produse cosmetice sunt adesea confundate. Pentru a fi alese și aplicate corect, este necesară înțelegerea diferențelor dintre cele două.


Metoda de aplicare
Concealerul trebuie aplicat după fond de ten. Pentru a nu accentua ridurile și pliurile, poate fi amestecat cu o bază sau ser. Astfel, produsul va căpăta o textură mai netedă, cu un ușor efect iluminator.
Corectorul, dimpotrivă, trebuie aplicat înaintea fondului de ten. Gama de nuanțe este mai largă, în funcție de problemele specifice ale pielii. Pentru acnee sau roșeață se utilizează un corector verde. Galbenul și rozul neutralizează culorile de violet și albastru, care pot apărea la cearcăne, sub ochi. Acestea nuanțe aprinse oferă o acoperire mai bună, mascând perfect imperfecțiunile. Totuși, nu este recomandată aplicarea zilnică, ci la ocazii mai speciale.


Efectele obținute după aplicare
Scopul principal al concealerului este de a masca imperfecțiunile și cercurile întunecate. De asemenea, este potrivit pentru evidențierea conturului buzelor (datorită acestui lucru, rujul nu se va răspândi). Este potrivit pentru mascarea erorilor efectuate în timpul machiajului.  
Corectorul este potrivit pentru a masca probleme mai grave ale pielii: acnee, pete pigmentare și roșeață. Are o textură mai intensă, astfel ascunde mai bine imperfecțiunile. Ajută la obținerea unui efect vizual de lifting. Pentru a crea acest efect este necesară aplicarea unei cantități mici  sub ochi, pe părțile laterale ale nasului, pe colțurile gurii și deasupra buzei superioare. Alege un corector cu câteva nuanțe mai deschis decât culoarea pielii.


Forma și compoziția
Corectoarele pot avea diverse texturi - cea mai populară este cea lichidă. De regulă, există o pensulă, foarte comodă pentru aplicarea cantității optime de produs. Dacă îți dorești comoditate, optează pentru un stick uscat. Se aplică ușor și se distribuie prin mișcări de tapotaj. Pentru pielea grasă este potrivit un creion corector matifiant cu textură uscată. Compoziția include, de obicei, componente antibacteriene.
Multe branduri populare oferă palete corectoare, care includ nuanțe neutre (bej, piersic, roz), dar și colorate (verde, mov, albastru, roșu). Acestea sunt considerate cele mai versatile, deoarece suplinesc orice necesități.


Zona de aplicare în funcție de culoare
Verde - Direct pe punctele roșii, aplicare locală, înaintea fondului de ten.
Violet - Poate fi distribuit într-un strat foarte subțire pe toată fața, în cazul unui ten prea obosit. Acoperă perfect petele de vârstă.
Galben, roz - Aproape universal. Ideal pentru a masca cearcănele, cicatrici întunecate, semne post acneice și petele de vârstă.
Portocaliu - potrivit pentru contouring. Efectiv în cazul pielii deschise la culoare.
Cu siguranță, de multe ori ți sa întâmplat, ca după aplicarea unui corector, cearcănele să fie mai accentuate, oferind aspect obosit. Acest lucru se poate întâmpla din cauza alegerii incorecte a nuanței: trebuie să fie cu un ton mai deschis decât fondul de ten. Este important ca nuanța produsului să se potrivească cu culoarea pielii tale. Deci, dacă ai un ton cald al pielii, un anticearcan roz sau galben vor crea un aspect bolnav.
Excesul de produs poate accentua imperfecțiunile. Dacă un concealer nu oferă efectul dorit, utilizează un corector colorat. De exemplu, nuanța roșie neutralizează cearcănele albastre. Nu în zadar, există trucul rujului roșu, care este aplicat sub ochi și apoi acoperit cu concealer.


Aplicare incorectă în formă de semicerc poate accentua aspectul obosit și efectul pungilor de sub ochi. Prin urmare, aplică produsul sub forma unui triunghi - de la colțul interior al ochilor la „aripile” nasului și apoi la colțurile exterioare. Nu începe retușarea imediat, lasă câteva minute să se absoarbă.

Top 5 produse:
Alliance Perfect, L’Oréal Paris - Poate fi aplicat nu numai sub ochi, ci și pe întreaga față, ca ton principal. Nu usucă pielea, nu conține uleiuri și nu blochează porii. Are un aplicatorul convenabil cu un burete.


Fit Me, Maybelline - Textura cremoasă ascunde perfect imperfecțiunile și se potrivește oricărui tip de ten.
Color Correcting Palette, NYX Professional Makeup - Nuanțele deschise pot fi folosite ca iluminator, cele închise pentru corectare. Compoziția conține ceară de albine și vitamina E, benefice pentru piele.
Maybelline Instant Anti-Age Eraser Eye Concealer - Densitatea stratului de acoperire poate varia de la translucid la saturat: totul depinde de numărul de straturi aplicate. Aplicatorul confortabil și textura fără greutate sunt un mare avantaj.


Dior Forever Skin Correct Concealer - Un adevărat hit al mărcii. Are efect antioxidant, care îmbunătățește microcirculația. Oferă acoperire densă, cu o strălucire ușoară.
Unele cosmetice se pot oxida, pot deveni mai galbene sau întunecate. Optează pentru branduri cunoscute, compoziții testate dermatologic, absolut inofensive pentru piele. Respectă etapele de aplicare a machiajului și alege stilul care te avantajează!

Logare

Setați o nouă parolă

Noi vă sunăm înapoi!