• Chloé - Apă de parfum
    1167 MDL 1344.00 MDL

Proprietățile distincte ale acidului hialuronic

Cu toții cunoaștem că acidul hialuronic reprezintă un adevărat elixir al frumuseții, ce menține și prelungește tinerețea pielii. Este un polizaharid cu o greutate moleculară mare, prezent în organismul uman. Componentul natural este responsabil pentru menținerea nivelului optim de umiditate în țesuturi și servește drept lubrifiant pentru articulații.
Celulele corpului uman sunt capabile să-și producă propriul acid hialuronic (în jur de 10 g la masa de 50 kg.), însă după vârsta de 25 ani sinteza naturală a acestuia  este redusă, ceea ce provoacă scăderea treptată a elasticității și duce la apariția primelor riduri proeminente. Acidul hialuronic a fost descoperit pentru prima dată de omul de știință Karl Meyer în anul 1934. Ca mai apoi acesta să fie extras din biosinteza bacteriilor.

Funcțiile acidului hialuronic:
Începând cu anii ‘80 acidul hialuronic a fost introdus în diverse creme, seruri și măști pentru îngrijire, iar din 2003 a fost utilizat pentru umplerea și corecția volumului părților individuale ale feței - buzele, pomeții și nasul.
O moleculă de acid hialuronic absoarbe până la 500 de molecule de apă.

Beneficiile și proprietățile acidului hialuronic asupra organismului:
- crește fermitatea și elasticitatea pielii, stimulând producerea de colagen și elastină;
- reduce vizibilitatea ridurilor;
- stimulează tratarea micilor leziuni;
- întărește bariera naturală de protecție a pielii, îmbunătățind rezistența epidermei la influențele nocive ale mediului extern;
-oferă efecte antiinflamatorii.

Substanța biologică este prezentă în țesutul conjunctiv al epidermei, iar funcția sa de bază este cea de a reține apa în țesuturi. Acidul hialuronic este potrivit pentru orice tip de piele, atât pentru tenul sensibil, uscat, mixt, cât și gras. Formula activă accelerează regenerarea țesuturilor afectate și consolidează starea generală a epidermei.

Beneficiile acidului hialuronic pentru piele
Acidul hialuronic reduce vizibilitatea ridurilor fine, diminuează inflamația și neutralizează roseața.
Persoanele cu pielea predispusă la acnee pot utiliza produse pe bază de acid hialuronic datorită faptului că acestea nu blochează porii, oferă proprietăți profund hidratante și antibacteriene.
Potrivit unui studiu dermatologic, un gram de acid hialuronic poate reține până la șase litri de apă.
Dacă epiderma deține un aspect uscat, poți combina cu încredere o cantitate moderată de acid hialuronic cu crema ta zilnică, fapt ce va amplifica  efectul de regenerare și hidratare.


Proprietățile acidului hialuronic pentru tenul problematic
Datorită capacității sale de a menține nivelul optim de umiditate în celule acidul hialuronic este potrivit pentru tratarea tenului acneic.Textura sa ușoară nu blochează porii și lasă pielea să respire.  Compoziția nutritivă accelerează procesul de vindecarea a micilor leziuni și combate apariția primelor semne de vârstă. 


Acțiunea acidului hialuronic asupra tenului matur 
Pe lângă proprietățile de hidratare acidul hialuronic oferă un efect anti-îmbătrânire. Utilizarea sa regulată oferă tenului un aspect moale, sănătos și catifelat.
Formula acestuia reține apa în straturile superioare ale epidermei și conferă volum țesuturilor, netezind astfel ridurile vizibile. Compoziția acestuia poate fi comparată cu retinolul, vitaminele C și E sau colagen. Acidul hialuronic estompează ridurile și umple  golurile dintre fibrele de colagen şi elastină.


În plus, acesta accelerează sinteza de colagen, asigurând fermitate pielii.  Dacă vom asigura o cantitate optimă de acid hialuronic în organism, atunci vom menţine  o cantitate optimă de colagen în ţesuturi, ajutând astfel la sporirea efectului anti-îmbătrânire.
Nu în ultimul rând, acidul hialuronic iluminează tenul, asigurând un aspect radiant.Datorită acestuia poți restabili conturul și volumul buzelor, elimina cearcănele, ridurile și zonele afectate ale pielii.

Diferența dintre colagen şi acid hialuronic?
Pierderea considerabilă a nivelului de colagen din piele,  scade considerabil fermitatea și elasticitatea epidermei. Proteina naturală din organismul uman conferă vitalitate epidermei și îi menține aspectul radiant.
Rolul acidului hialuronic este să conducă nutrienţii către celule, să le purifice de toxine, acţionând ca un lubrifiant. Mai mult, acesta reţine cantităţi mari de apă, de 100 de ori volumul propriu, şi tocmai de aceea este considerat un ingredient premium pentru hidratarea tisulară.
Acidul hialuronic este o componenta indispensabilă pentru organism.

Proprietățile sale distincte:

  • Hidratează epiderma datorită proprietăților  sale de menținere a nivelului optim de umiditate în celule.
  • Crește elasticitatea și rezistența pielii – acidul hialuronic stimulează producția de colagen, proteina care menține pielea elastica și previne, de asemenea apariția ridurilor.
  • Cicatrizează leziunile –stimulează regenerarea pielii, calmând iritația și favorizând cicatrizarea micilor leziuni.
  • Lubrifiază cartilajele și articulațiile – acidul hialuronic previne degradarea cartilajelor și articulațiilor, prevenind  apariția osteoartritei.
  • Oferă o protecție fiabilă împotriva radicalilor liberi – acidul hialuronic acționează ca un antioxidant  desemnează influența factorilor nocivi ai mediului externi.

Există o varietate largă de produse cosmetice ce au la bază o cantitate considerabilă de acid hialuronic, pe care le poți găsi pe MAKEUP, printre care:

 Alegerea-ți aparține! Oferă o îngrijire complexă tenului tău!

Logare

Setați o nouă parolă

Noi vă sunăm înapoi!