Ce trebuie să cunoști despre parfumuri! Descoperă 10 secrete de bază!

Parfumul este un produs de lux, utilizat zilnic de orice persoană. Astăzi, alegerea aromelor sublime este nelimitată. Varietatea opțiunilor depinde de tipul aromei, concentrația sau chiar prețul. Atât parfumurile ieftine, cât și cele scumpe, adesea își pierd mirosul după câteva ore. Stabilitatea și rezistența esenței depinde de mai mulți factori. Concentrația compoziției parfumului, caracteristicile individuale ale pielii, umiditatea și temperatura aerului sau nivelurile hormonale, sunt doar câteva dintre motivele care pot acționa asupra rezistenței parfumului pe piele. 

Există câteva trucuri simple pentru prelungirea și menținerea mirosului pe piele:

Localizarea pulsului 

Cele mai fierbinți zone ale corpului nostru sunt pulsațiile de la încheieturi. Localizează zonele respective și pulverizează esența dorită. Grație căldurii umane, parfumul va interacționa perfect, creând un miros sublim și de durată. De asemenea, zona de sub genunchi este un loc perfect pentru aplicarea parfumului, mai ales pe timp de vară. 

Zona abdomenului 

Mulți entuziaști și chiar parfumerii profesioniști recomandă aplicarea unei picături de parfum în zona delicată a buricului. În acest fel, esența se răspândește pe întreg corpul. Fiind un truc funcționabil, este folosit în mod activ de mulți actori de la Hollywood.

Păr

Unii experți susțin că pulverizarea parfumurilor pe părul uscat și curat, asigură menținerea mirosului pentru o lungă perioadă de timp. Pentru a preveni uscarea firelor, este recomandată pulverizarea esenței pe perie, iar mai apoi pieptănarea ușoară a părului. 

Lenjerie de pat 

Pentru un plus de aromă, se recomandă parfumarea cearceafurilor. Astfel, dimineața, mirosul preferat va fi îmbibat pe corp și păr, pentru o lungă perioadă de timp.

Hidratează intens pielea

Vaselina este un produs puternic hidratant și absolut inodor. Specialiștii recomandă aplicarea unei cantități mici de vaselină, iar mai apoi pulverizarea parfumului. Grație mirosului neutru, produsul nu va interfera cu aroma preferată. Mai mult decât atât, vaselina menține în mod fiabil esența pe piele. Puteți aplica o loțiune sau o cremă de corp, pentru a servi drept bază pentru mirosul parfumului. Pe pielea hidratată, aroma se menține mai mult. 

Loțiune adecvată 

Multe parfumuri vin în seturi cu loțiune sau cremă de corp. Acest lucru nu este întâmplător. Un produs cosmetic cu o aromă similară prelungește durata de viață chiar și a unui parfum instabil. 

Depozitare

Pentru o perioadă de valabilitate mai îndelungată, specialiștii recomandă păstrarea parfumului în cutie, astfel încât lumina directă a soarelui să nu pătrundă. De asemenea, este absolut incorectă depozitarea parfumurilor într-o cameră călduroasă și umedă, cum ar fi baia. Amplasează sticluțele rafinate într-un loc întunecos și răcoros. 

Lăsa parfumul să se usuce în mod natural

Unul dintre mituri, este tapotarea și atingerea încheieturilor, după pulverizarea parfumului. Astfel de acțiuni contribuie asupra deschiderii greșite a mirosului. Din cauza faptului că aroma se încălzește, este încălcată structura și notele principale, astfel, aroma capătă un alt miros decât cel dorit. 

Nu pulveriza aproape de piele

Pulverizarea de la distanță asigură efectul subtil al esenței, fără senzația de îngreunare sau miros prea puternic. Mai mult decât atât, pulverizarea de la o distanță potrivită nu pătează hainele, mai ales texturile fine precum satin sau mătase. 

Folosește parfumul până când sticla se golește

Cantitatea de oxigen din interiorul sticlei, crește riscul de alterare al parfumului. În cazul în care aveți mai multe arome și obișnuiți să le schimbați frecvent, este recomandată alegerea recipientelor mici. Astfel, pe măsură ce parfumul este utilizat, nu pătrunde mult oxigen în sticlă, iar mirosul propriu-zis nu se schimbă. Este absolut greșit să lăsați la păstrare o sticlă de parfum pe jumătate goală. 

Вход в личный кабинет

Восстановление пароля

мы перезвоним вам сами!