Îngrijirea tenului în perioada estivală

Cu toate ne dorim un bronz frumos, dar de asemenea cunoaștem și riscurile expunerii la razele solare. Trage cu ochiul la sfaturile pe care ți le propunem pentru a avea un ten perfect în perioada caldă a anului.

1. Folosește SPF
Primul și cel mai important sfat este utilizarea produselor cu factor de protecție SPF. Factorul de protecție solară reprezintă capacitatea unui produs de a opri cantitatea de radiații UVB absorbite de piele. Razele solare sunt inamicul numărul unu în lupta cu semnele îmbătrânirii. În urma expunerii la soare, rezultă o serie de modificări la nivelul texturii pielii printre care fotoîmbătrânire, pierderea elasticității pielii și apariția pigmentării și a ridurilor. Expunerea repetată conduce la agresiunea constantă a pielii, care, pe lângă accelerarea proceselor de îmbătrânire pot crește de asemenea riscul pentru diferite tipuri de cancer de piele. Din fericire există produse cu conținut de SPF care au rolul de a proteja epiderma de aceste riscuri. În dependență de tenul pe care îl avem trebuie să alegem corect factorul SPF. Pentru tenul deschis este indicat un factor SPF de minim 30, dar cel mai corect ar fi factorul 50. Tenul normal are nevoie de protecție solară medie, de 15-30. Și persoanele cu pielea închisă la culoare trebuie să se protejeze împotriva radiatiilor UV. În ciuda miturilor potrivit cărora tenul închis la culoare nu este afectat de radiații și nu poate suferi de arsuri solare, persoanele cu pielea măslinie trebuie să folosească produse cu factor de protecție solară atunci când se expun la soare. Este adevărat însă că aceste persoane pot folosi cu succes SPF 15.

2. Folosește produse după expunerea la soare
După expunerea la razele solare este foarte important să aplicăm produse care calmează pielea iritată. Cele mai indicate sunt cele care conțin gel de aloe vera, deoarece acesta are numeroase proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii. În plus gelul tratează eficient arsurile solare și regenerează rapid țesuturile celulare.

3. Curăță pielea
Curățarea trebuie să fie una corectă deoarece vara transpirăm în exces și porii se înfundă. Astfel pot apărea probleme cu punctele negre și cu acneea. În perioada caldă a anului este indicată spre folosire apa micelară, aceasta având o textură delicată care curăță ușor tenul de impurități și reziduuri de machiaj.

4. Tonifiază
Indiferent de tipul de ten pe care îl ai trebuie să folosești o loțiune tonică, de preferat fără alcool. Produsul este o substanță cu penetrare rapidă, al cărui rol este de a echilibra pH-ul pielii și de a închide perfect porii. Aceasta are rolul de împrospătare a pielii și îți oferă senzația de ten revigorat. Totodată, loțiunea tonică va calma iritațiile pielii, va îndepărta mai bine urmele de machiaj sau impuritățile, și va pregăti pielea pentru aplicarea cremei.

5. Exfoliază 
Exfolierea este esențială, în perioada caldă a anului, deoarece îndepărtează celulele moarte și le ajută pe cele sănătoase să se dezvolte. În plus, acest ritual elimină punctele negre, împiedică apariția acneei, iar pielea capătă un aspect uniform. Este recomandat spre executare odată, maximum de două ori pe săptămână, cu mișcări blânde, pentru a nu irita sau afecta tenul.

6. Hidratează
Și aici nu ne referim doar la produse care hidratează pielea. Pentru a avea un ten frumos, ferm și elastic este foarte important să consumăm apă. Un ten radiant este în primul rând un ten hidratat, mai ales în perioada caldă a anului, atunci când pielea noastră suferă din cauza pierderii excesive a umidității. Utilizează creme cu o textură ușoară care nu vor încărca tenul dar în același timp vor oferi hidratare optimă pielii. Important este să nu uiți să utilizezi produse adaptate tipului tău de ten.

7. Folosește măști
Măștile sunt o sursă rapidă de hidratare, calmare și regenerare a țesuturilor epidermei. Fie că le utilizezi pe cele din comerț sau îți pregătești una acasă, masca trebuie adaptată tipului de ten, și nu în ultimul rând vârstei.

8. Nu uita de buze
Nu doar tenul tău poate deveni uscat în bătaia soarelui. Buzele tale sunt la fel de vulnerabile ca și restul corpului în fața razelor solare, așa că este important să le păstrăm hidratate în timpul lunilor de vară. Cele mai indicate produse sunt balsamurile pentru buze, care neapărat trebuie să conțină factor SPF.

9. Folosește produse cosmetice lejere
Dacă este vară, atunci este despre explozie de culori, și toate fetele moderne știu asta. Perioada estivală este momentul cel mai potrivit pentru a experimenta machiaje expresive, vii și pline de culoare. Nu trebuie să ne limităm în folosirea produselor cosmetice, trebuie doar să le alegem pe cele potrivite. Regula de care ne conducem: Nu încărcăm tenul! Spre exemplu putem utiliza un BB cream în loc de fond de ten. Vara, se vor evita produsele care dau strălucire pielii pentru că umiditatea din aer va face ca pielea să pară extrem de lucioasă. Este esențial să utilizăm produse cosmetice waterproof, deoarece perioada caldă a anului vine la pachet cu machiajul care nu rezistă întreaga zi. Pentru a fixa machiajul este esențial de folosit o pudră pulbere. O soluție perfectă este și apa termală, care pe lângă fixare mai oferă și senzația de răcoare.

Vara este anotimpul pentru plimbări lungi, petreceri în aer liber și vacanțe. Desigur că nu trebuie să ne limităm cumva acțiunile din cauza anumitor probleme cu pielea. Pentru a le evita este necesar doar să ne îngrijim corect tenul.

Вход в личный кабинет

Восстановление пароля

мы перезвоним вам сами!