Greșeli de îngrijire a părului pe care la facem constant

Pentru a avea un păr sănătos și frumos, fiecare femeie folosește pentru îngrijirea acestuia o varietate de produse, precum șamponul, balsamul, masca, serul și uleiul. Însă, de cele mai multe ori rezultatul nu este întocmai celui mult așteptat, deoarece facem multe greșeli în etapele de îngrijire a podoabei capilare. Calea către un păr strălucitor, mătăsos și ușor de aranjat este mult mai ușoară decât credem. Mulți vor fi surprinși, dar lucrurile cele mai simple, la care pur și simplu nu suntem atenți, interferează cu realizarea viselor noastre. Echipa MAKEUP știe care sunt regulile corecte de îngrijire a părului, astfel încât să vă bucurați de o podoabă capilară cât mai frumoasă.

Îngrijirea adecvată a părului nu este doar o selecție competentă a întregii game de produse pentru curățare, restaurare și nutriție, ci și respectarea strictă a anumitor reguli. Orice proces necesită o abordare sistematică, deci trebuie să începeți prin corectarea ritualurilor obișnuite de îngrijire. Mai jos, vă vom prezenta care sunt cele mai frecvente greșeli în îngrijirea părului și pe care trebuie să le omitem cât mai rapid posibil.

1. Folosirea incorectă a șamponului

Șamponarea este un proces foarte simplu pe care mulți oameni îl greșesc, fără a ține cont de nuanțele necesare. Înainte de a aplica șamponul, umeziți bine firele, astfel încât remediul să se spumeze bine și să se distribuie uniform și ușor pe toată lungimea părului. Regula principală de utilizare este: aplicați ÎNTOTDEAUNA produsul de două ori și îndepărtați-l bine cu apă caldă. Prima dată va curăța părul și scalpul de impurități, sebum și reziduurile produselor de coafat, iar a doua oară va exfolia particulele keratinizate, va îmbunătăți circulația sângelui și va pregăti firele pentru etapa următoare de îngrijire - aplicarea produselor cu proprietăți nutritive și regenerative.

2. Aplicarea incorectă a balsamului

Balsamul este un produs inovator conceput pentru a face părul mai moale, elastic și strălucitor. De asemenea, deține multe proprietăți benefice, precum întărește firele și facilitează pieptănarea. Însă, pentru a obține cel mai bun rezultat, este necesară aplicarea corectă a acestuia: se aplică pe șuvițele umede, spălate anterior cu șampon. Se distribuie uniform pe toată lungimea firelor, evitând rădăcinile. Se lasă să acționeze câteva minute și apoi se clătește bine cu apă.
Regula de bază: Nici într-un caz balsamul nu trebuie să fie aplicat pe scalp sau rădăcini.

3. Uscarea cu prosopul

Fiecare femeie are obiceiul de a usca părul cu prosopul. Însă, frecarea părului cu prosop nu face nimic altceva decât să înrăutățească starea și aspectul buclelor, deoarece părul umed este vulnerabil și ușor de rănit, astfel încât în urma acestei proceduri poate deveni subțire și deteriorat.
Încercați să schimbați ritualul obișnuit: ștergeți ușor firele cu prosopul, în așa mod apa în exces va fi perfect absorbită, iar sănătatea șuvițelor nu va fi afectată.

4. Renunțarea totală la produsele cu siliconi

Ca urmare a cercetărilor efectuate în Statele Unite, s-a dovedit că siliconii nu sunt periculoși și nu provoacă reacții alergice. Mărci cunoscute folosesc materii prime de înaltă calitate, foarte purificate pentru a crea produse cosmetice. Siliconul creează un film invizibil pe păr, datorită căruia șuvițele sunt protejate în mod fiabil de pierderea umidității și de efectele negative ale factorilor externi. Iar pentru firele uscate și neascultătoare, această componentă este o adevărată bogăție, deoarece facilitează pieptănarea, protejează împotriva deteriorărilor și previne uscarea.

5. Utilizarea frecventă și incorectă a instrumentelor de styling

Nu trebuie să utilizați uscătorul imediat după spălarea părului. Ștergeți ușor firele cu prosop, așteptați să se usuce puțin în mod natural și abia apoi puteți utiliza uscătorul la temperaturi scăzute. Dacă nu vă puteți aranja părul fără utilizarea unui ondulator sau a plăcii de îndreptat, atunci așteptați uscarea completă a părului și folosiți întotdeauna un produs de protecție împotriva temperaturilor termice.

De asemenea, vă prezentăm câteva sfaturi utile care vă vor ajuta să mențineți frumusețea și sănătatea părului:
- alegeți șamponul potrivit după tipul scalpului, iar celelalte produse de îngrijire după tipul de păr;
- dacă șuvițele sunt umede, nu vă pieptănați cu o perie obișnuită. Cel mai potrivit accesoriu va fi un pieptene cu dinți largi;
- începeți pieptănarea părului de jos în sus, cu mișcări ușoare, descâlcind treptat firele. Acest lucru va evita ruperea șuvițelor.

Nu este greu să asigurăm părului o îngrijire corectă, iar odată ce vom respecta aceste reguli simple, vom avea o podoabă capilară sănătoasă, bogată și frumoasă. În plus, părul nu va înceta să ne bucure cu o strălucire impecabilă.

Вход в личный кабинет

Восстановление пароля

мы перезвоним вам сами!