Atenție: 9 obiceiuri care îți "consumă" frumusețea

Puteți cumpăra cele mai eficiente produse cosmetice, vă puteți îngriji bine pielea,  dar toate, fără niciun rezultat. Cel mai adesea, obiceiurile pe care le credeați anterior inofensive sunt de vină. Chiar și obiceiurile aparent inofensive pot duce la inflamații sau semne premature de îmbătrânire. Care sunt acele deosebit de periculoase?

1. Folosești produsele cosmetice un timp îndelungat
Timpul zboară rapid, așa că este ușor de trecut cu vederea că a trecut un an de la momentul în care ați cumpărat spre exemplu fondul de ten. Este important să revizuiți în mod regulat trusa cosmetică și să verificați dacă produsele pe care le utilizați nu au expirat. Textura multor produse cosmetice este favorabilă este un mediu favorabil pentru creșterea bacteriilor. Acest lucru se aplică în primul rând cremelor, gelurilor și altor produse care conțin apă. Produsele cu o textură uscată nu sunt supuse acestui risc - termenul lor de valabilitate este de obicei mult mai lung. Este necesar să vă despărțiți de produsele cosmetice expirate fără regrete, pentru a evita problemele pielii.

2. Spălați-vă pensulele la fiecare câteva luni
Igiena este esențială. Sebumul se acumulează împreună cu particule de produse cosmetice pe pensule și bureți pentru machiaj. Iar dacă nu sunt păstrate corespunzător, la acest amestec se adaugă praf și alți contaminanți de uz casnic. A transfera toate acestea pe piele este o crimă împotriva frumuseții și sănătății pielii. Pensulele murdare pot provoca iritații, roșeață și inflamații. Pentru a evita toate acestea, este necesar să le spălați periodic și nu uitați să le pulverizați cu o soluție specială de dezinfectant.

3. Practicarea sportului cu un machiaj complet pe față
Desigur, fetele din sala de sport vor să arate frumoase și îngrijite. Nimeni nu te va certa dacă vei nuanța ochii cu creion impermeabil și mascara, iar pe buze vei aplica doar luciu. Dar este mai bine să curățați pielea înainte de a intra în sală, astfel încât transpirația, sebumul, praful și alte impurități, să nu creeze un mediu favorabil pentru dezvoltarea bacteriilor. După antrenament, pielea trebuie curățată din nou.

4. Spălarea doar cu apă micelară
Multe fete cred că este suficient să speli machiajul cu un tampon de bumbac umezit cu apă micelară. De fapt, nu! În primul rând, ar trebui să vă spălați fața după ce utilizați apa. În al doilea rând, ar fi bine să vă spălați nu numai cu apă, ci și cu o spumă sau gel. Da, apa micelară elimină în mod eficient reziduurile de machiaj, dar, de fapt, compoziția sa se bazează pe aceeași surfactanți, doar într-o formă diferită. Prin urmare, după utilizarea apei micelare, se recomandă spălarea suplimentară.

5. Traumați pielea
Este un caz rar când un coș este stors cu mâinile bine spălate. Rănile sunt susceptibile la infecție, ceea ce poate duce la răspândirea sa ulterioară. Amintiți-vă că această procedură poate avea consecințe neplăcute pe termen lung. Unde mai pui că micro traumele pe care le aplicați în mod constant pe piele pot duce la o „uzură” accelerată a țesuturilor, ceea ce înseamnă că modificările legate de vârstă vor apărea mai rapid. Iar punctele negre merită o mențiune specială: prin aplicarea de presiune pe piele, extindeți porii - și primiți o problemă suplimentară, a cărei soluție va necesita proceduri de salon, cum ar fi refacerea cu laser.

6. Schimbați rar fețele de pernă
Gândiți-vă cât timp petrece pielea în contact cu așternutul. Este important să înțelegem că noaptea producția de sebum nu se oprește, ci, dimpotrivă, este activată (deoarece în acest moment pielea scapă activ de toxine, îndepărtându-le, inclusiv la suprafață). Prin urmare, se recomandă schimbarea fețelor de pernă cel puțin o dată la patru zile, în mod ideal și mai des.

7. Dormitul pe o parte
Cu toții dormim în moduri diferite și mulți se simt mai confortabil dacă dorm pe o parte. În această poziție, în mod inevitabil apar cutele și pliurile pe partea de susținere a feței, care nu sunt netezite până când nu ne întoarcem.  Pentru a preveni apariția timpurie a ridurilor pe față și gât, încercați să dormiți pe spate. Perna ar trebui să fie suficient de joasă.

8. Privitul în telefon ore în șir
Una dintre tendințele notabile de frumusețe din vremurile recente sunt produsele cosmetice destinate pentru a proteja împotriva gadgeturilor: se crede că razele HEV (sau „lumina albastră”) dăunează pielii și provoacă îmbătrânirea prematură. Această problemă continuă să fie studiată. Între timp, este explicabil doar faptul că înclinarea constantă a capului către un smartphone sau laptop provoacă apariția prematură a pliurilor pe gât.

9. Consumul excesiv de carbohidrați
Orice carbohidrați simpli (rapizi) reprezintă o amenințare pentru frumusețe. Cel mai adesea vorbim despre zahăr sub orice formă, băuturi carbogazoase, produse de patiserie sau fructe dulci. Ideea este că carbohidrații simpli „încep” procesul de glicație din organism, lipind fibrele de colagen, care sunt necesare pentru elasticitatea și tinerețea pielii. Acest lucru afectează negativ nu numai calitatea pielii, ci și sănătatea corpului în ansamblu. Prin urmare, pentru oricine dorește să păstreze frumusețea și tinerețea pentru o lungă perioadă de timp, este important să monitorizați consumul de carbohidrați.

O piele frumoasă este o piele sănătoasă, de aceea dacă aveți unul sau mai multe din obiceiurile de mai sus, scăpați de ele cât mai curând posibil!

Вход в личный кабинет

Восстановление пароля

мы перезвоним вам сами!