Top cele mai eficiente componente anti-age

Fiecare femeie dorește să aibă un ten tânăr și radiant, iar pentru a preveni îmbătrânirea prematură a pielii, acestea recurg la diverse metode. Astfel, tot mai mulți producători autohtoni lansează o gamă variată de produse cosmetice cu efect anti-age, însă cosmetologii și dermatologii sunt de părerea că nu doar mijloacele cosmetice vor contribui la prelungirea tinereții, ci și îngrijirea la timp a pielii. După multe cercetări efectuate, am descoperit care sunt componentele principale ce ajută la menținerea pielii tinere și frumoase. Astfel, atunci când alegi un produs de îngrijire, asigură-te că în compoziția acestuia sunt incluse următoarele componente.

Acidul hialuronic

Piața industriei frumuseții este bogată în produse cosmetice cu acid hialuronic. HA este o substanță vitală de origine naturală care se găsește în țesuturile organismelor vii. Numele „acid” este folosit aici nu în sensul său clasic - nu are proprietăți de exfoliere, dar hidratează intens și are un efect benefic asupra conexiunilor intercelulare. Numeroase studii au arătat că după 25 de ani cantitatea de acid hialuronic din organism scade, accelerând îmbătrânirea prematură. Astfel, în cosmetologie, acidul hialuronic este utilizat ca o componentă activă a cremelor hidratante, precum și ca un agent de umplere pentru conturarea feței.

Beneficiile acidului hialuronic:
- reglează metabolismul celular;
- hidratează pielea, oferă elasticitate și strălucire sănătoasă;
- protejează împotriva radiațiilor ultraviolete;
- susține sinteza colagenului.


Retinolul

Retinolul nu este altceva decât un tip de vitamina A. Experții în îngrijirea pielii  numesc adesea acest antioxidant drept „etalonul aur” în cosmetica profesională, deoarece are o mulțime de efecte benefice, de la curățarea porilor până la netezirea ridurilor. Trebuie de remarcat faptul că se recomandă utilizarea mijloacelor cosmetice pe bază de retinol pe timp de noapte, deoarece razele solare au un efect negativ: acestea reduc eficacitatea antioxidantului, pot provoca uscarea și exfolierea pielii, iar în unele cazuri, o reacție alergică. Există o teorie conform căreia pielea se regenerează în timp ce dormim, ceea ce înseamnă că produsele anti-îmbătrânire cu retinol sunt mai eficiente în acest moment.

Beneficiile retinolului:
- stimulează producția de colagen;
- promovează reînnoirea celulară, ajută în tratamentul acneei;
- previne formarea ridurilor;
- îndepărtează petele pigmentare și primele semne ale îmbătrânirii.

Coenzima Q10

Coenzima Q10 este un antioxidant produs de corpul uman, ce asigură protecție împotriva radicalilor liberi, cum ar fi razele ultraviolete, care duc la deteriorarea ADN-ului. Antioxidanții, precum coenzima Q10 combat aceste efecte, de aceea este foarte important ca acesta să fie prezent în organism. Pe lângă acest efect, cosmetologii au descoperit că coenzima Q10 este o armă puternică în lupta împotriva îmbătrânirii. Se recomandă utilizarea produselor care conțin această componentă după vârsta de 35 de ani, când producția sa naturală încetinește și pielea își pierde elasticitatea.

Beneficiile coenzimei Q10:
- stimulează regenerarea celulară în organism;
- previne pierderea elasticității, regenerând pielea;
- accelerează sinteza colagenului;
- stimulează vindecarea rapidă;
- reduce ridurile profunde.

Peptidele

Unul dintre cele mai frecvente ingrediente active din produsele cosmetice anti-îmbătrânire sunt peptidele. Acestea sunt lanțuri de aminoacizi care formează anumite proteine de care are nevoie pielea, iar printre cele mai renumite peptide se numără colagenul, elastina și cheratina. Fără peptide, pielea își pierde elasticitatea și apar ridurile. Principala lor caracteristică este capacitatea de a se absorbi rapid și de a acționa asupra straturilor mai adânci ale epidermei, ceea ce permite ca efectul să fie de lungă durată. Cremele anti-îmbătrânire conțin adesea câteva sau un întreg complex de peptide cu funcții diferite.

Beneficiile peptidelor:
- stimulează producția de colagen;
- reglează activitatea glandelor sebacee;
- reduc ridurile profunde;
- stimulează procesele metabolice.

Colagenul

Colagenul este cea mai importantă proteină din corpul nostru, care joacă un rol important în hidratarea și protejarea epidermei, precum și ajută la menținerea tonusului pielii. Odată cu vârsta, cantitatea acestei proteine ​​produse scade, afectând conturul feței, precum și formarea ridurilor fine și profunde. Astfel, produsele cosmetice pe bază de colagen vor avea un efect benefic asupra stării pielii, asigurând cea mai eficientă luptă împotriva îmbătrânirii.

Beneficiile colagenului:
- netezește pielea, previne apariția ridurilor;
- crește elasticitatea și fermitatea pielii;
- hidratează intens pielea;
- combate celulita, vergeturile și acneea.

După cum vezi, este posibil de a obține un efect de întinerire fără a recurge la chirurgia plastică, cea mai bună metodă de prevenire a îmbătrânirii fiind îngrijirea zilnică a pielii. Iar pentru că acum știi care sunt top 5 cele mai eficiente componente cu efect anti-age, vei avea posibilitatea să asiguri epidermei cea mai eficientă îngrijire și te vei putea bucura din plin de un aspect tânăr și radiant.

Вход в личный кабинет

Восстановление пароля

мы перезвоним вам сами!