• Chloé - Парфюмированная вода
    1167 MDL 1273.00 MDL

Balsamul de buze: tipuri, reguli de selecție și aplicare

Ce ingrediente trebuie să căutați în compoziție, de ce este util un balsam de buze într-o manichiură, de ce aveți nevoie de balsamuri cu nuanță și luciu? Aflați totul în cele mai mici detalii mai jos!
Balsamul de buze este un produs care apare într-o trusă cosmetică printre primele, chiar și în adolescență, și ne însoțește mereu și peste tot. Cum alegi opțiunea ta ideală?
Ce este balsamul de buze? Balsamul este o categorie separată de produse pentru buze, a căror funcție principală nu este una decorativă, ci de îngrijire. Pielea buzelor este foarte subțire, prin urmare, în primul rând, ea suferă din cauza vântului rece, aerului uscat, temperaturilor ridicate sau scăzute. Sarcina balsamului este de a crea un strat protector special pe buze. Sau, pentru a ajuta la rezolvarea problemei dacă buzele sunt deja crăpate.
Balsamul hrănește pielea buzelor, previne pierderea umezelii, ajută să facă față descuamării și crăpăturilor mici, vindecă rănile și tăieturile. De multe ori, există și filtre SPF în compoziție, care garantează protecția pielii delicate a buzelor de la soare.
Primele balsamuri de buze au apărut la sfârșitul secolului al XIX-lea. Astăzi sunt produse atât de companii farmaceutice, cât și de mărci populare de produse cosmetice decorative și sunt vândute peste tot - de la magazine specializate de produse cosmetice până la supermarketuri obișnuite sau benzinării. Cel mai comun format este un balsam de buze incolor. Dar în zilele noastre, balsamurile devin din ce în ce mai populare, care îngrijesc simultan buzele și le conferă o nuanță deschisă.
Ce conține balsamul de buze?


Compozițiile balsamurilor pot varia foarte mult în funcție de producător, dar ingredientele active de îngrijire și hidratare vor fi esențiale în lista ingredientelor. Printre acestea se numără următoarele:

  • ceara de albine sau ceara vegetală - catifelează și netezește pielea, o face mai fermă și elastică,
  • uleiurile naturale (nucă de cocos, cais, migdale, argan, cacao, shea, jojoba) - sunt responsabile pentru hidratarea și hrănirea pielii,
  • vitamine (grupele A, E, C, F) - întăresc și protejează pielea,
  • extracte de plante (aloe vera, mușețel, salvie, calendulă) - ameliorează iritațiile și calmează,
  • pantenol și miere - au proprietăți curative excelente.

Cum să alegi un balsam de buze?


Există trei factori de luat în considerare atunci când alegeți un balsam de buze.
1. Sezon
Dacă cumpărați un balsam pentru vară, asigurați-vă că pachetul conține eticheta SPF și conține ingrediente hidratante. Versiunea „de iarnă” ar trebui să aibă o textură mai bogată și cât mai multe ingrediente nutritive.
2. Destinația
Stabiliți exact de ce aveți nevoie de balsam de buze. Ești îngrijorat serios de starea buzelor - pielea este crăpată, s-au format mici crăpături și răni? Acordați preferință unui balsam medicamentos (cel mai probabil, în acest caz, veți vedea cuvântul reparare pe ambalaj). Căutați un produs două în unu care să vă hrănească și să vă coloreze simultan buzele? Aruncați o privire mai atentă asupra balsamului tonifiant sau balsamului pentru buze. Aveți nevoie de un balsam de buze doar pentru a vă menține buzele în stare excelentă? Cumpărați un balsam hidratant de bază cu o textură ușoară, ceară, uleiuri și vitamina E în compoziție.
3. Preferințe personale
Dacă sunteți alergic la orice ingredient (de exemplu, miere), asigurați-vă în primul rând că nu se află în compoziția balsamului. Asigurați-vă că mirosiți balsamul înainte de a cumpăra: cineva iubește mirosurile bogate, în timp ce cineva, dimpotrivă, caută produse cosmetice fără parfumuri. Atunci când alegeți, luați în considerare forma de eliberare a balsamului. Ce produs vă va fi mai convenabil să utilizați - un stick sau un balsam solid pe care trebuie să îl aplicați cu degetul?

Balsam de buze: 7 tipuri

În zilele noastre, balsamul pentru buze este adesea un produs multifuncțional care rezolvă mai multe sarcini simultan. Dar, în funcție de funcția și compoziția principală, acestea pot fi împărțite aproximativ în șapte categorii principale.

Natural
Această categorie include produse care conțin în principal ingrediente naturale. Aceasta include și acele balsamuri care sunt făcute acasă din mijloace improvizate - de exemplu, pe bază de ceară și uleiuri.
Hidratant
În acest caz, numele vorbește și de la sine - balsamurile de buze hidratante saturează intens pielea cu umiditate și previn pierderea acesteia. Vara, asigurați-vă că îl păstrați cu dvs., deoarece aerul fierbinte vă usucă buzele instantaneu. Un balsam de înaltă calitate este unul dintre instrumentele care vă vor ajuta să readuceți rapid buzele uscate la normal.
Nutritiv
Acest balsam are o consistență mai densă și mai bogată, precum și o compoziție cu un conținut ridicat de componente nutriționale. Este mai bine să-l cumpărați în timpul iernii: va rezolva perfect problema buzelor crăpate și uscate.
De vindecare
Rezolvă probleme specifice, ajută la vindecarea fisurilor și a rănilor mici (iar unele balsamuri fac față unor probleme mai grave, cum ar fi herpesul).
Nuanțator
Oferă buzelor o nuanță și strălucire interesantă, îngrijind în același timp pielea. Această categorie include, în special, balsamurile pentru nuanțe (oferă un efect natural translucid) și balsamurile pentru ruj (garantează o culoare mai strălucitoare și mai intensă).
Cu protecție solară
Balsam de buze care conține filtre SPF. De regulă, vorbim despre SPF 15-25, dar pentru persoanele cu pielea foarte sensibilă sunt produse produse pentru buze cu SPF 50+. Poate fi folosit și pentru alte zone sensibile - în special pentru tratarea locală a alunițelor.
Pentru mărirea buzelor
Un astfel de balsam va ajuta la obținerea vizuală a buzelor voluminoase datorită componentelor speciale din compoziție (de exemplu, colagen sau acid hialuronic). Aceste balsamuri umplu ridurile fine, făcând suprafața buzelor mai netedă și mai voluminoasă.
5 moduri neobișnuite de a folosi balsamul de buze


Un balsam de calitate poate fi util pentru mai mult decât simpla îngrijire a buzelor. Cum altfel se poate aplica?
1. Pentru îngrijirea cuticulelor
Cuticula pare uscată și neglijentă, dar nu aveți la îndemână un produs special? Doar aplicați orice balsam de buze și masați ușor.
2. În loc de gel pentru sprâncene
Aplicați o picătură de balsam lichid pe o perie curată și pieptănați ușor sprâncenele. Balsamul va ajuta la coafarea părului și la completarea machiajului sprâncenelor. Apropo, balsamul de buze în acest caz nu trebuie să fie deloc transparent: sprâncenele colorate sunt în vogă acum.
3. Ca demachiant
Aplicați un pic de balsam de buze pe urmele de rimel negru - veți fi surprins cât de ușor va fi să le îndepărtați cu un șervețel obișnuit sau un tampon de bumbac.
4. Ca produs SOS
Dacă vă zgâriați sau vă tăiați accidental pielea în timp ce vă bărbieriți, aplicați un balsam de buze medicamentos cu pantenol în zona afectată. Va ajuta la oprirea sângerării și la ameliorarea iritației.
5. Pentru a crea o coafură
Coafura este gata, dar câteva fire de păr strică aspectul? Neteziți firele neascultătoare cu un pic de balsam.

Balsamul de buze, este indiscutabil un produs must-have, mai ales că este unul universal, fapt de care ne-am convins deja. Ne rămîne să-l alegem pe cel potrivit pentru noi.

Вход в личный кабинет

Восстановление пароля

мы перезвоним вам сами!