Cum să alegi corect produsele de noapte pentru îngrijirea pielii

În timpul nopții, epiderma nu este expusă factorilor nocivi ai mediului precum ziua, iar celulele se regenerează mult mai rapid, reducând ridurile și oferind mai multă luminozitate pielii. Pentru că în acest moment epiderma este reînnoită activ, sarcina noastră este să o ajutăm. Astfel, îți vom prezenta mai jos câteva sfaturi utile despre cum să alegi corect produsele cosmetice pentru îngrijirea pielii feței și a mâinilor pe timp de noapte, astfel încât starea și aspectul acesteia să se îmbunătățească semnificativ.

 

Crema de noapte
Crema de noapte trebuie să restabilească echilibrul hidrolipidic și să întărească bariera naturală de protecție a pielii, pentru a o face mai rezistentă la factorii nocivi ai mediului. Astfel, este necesar să alegi un remediu conform tipului epidermei, precum și vârstei, pentru a îi asigura cea mai eficientă și delicată îngrijire.
Pentru pielea uscată, deshidratată și matură, produsele cu o textură densă și cu proprietăți hidratante vor fi alegerea perfectă, iar pentru cea normală, mixtă și grasă, se potrivesc produsele cu o textură ușoară, care nu blochează porii.
Până la vârsta de 35 de ani, poți folosi o cremă hidratantă, iar după 35 de ani acordă o atenție deosebită cremelor regenerante. Este foarte important ca compoziția acestora să conțină retinol care reînnoiește celulele și vitamina C care stimulează producția de colagen, uniformizează nuanța tenului și reduce petele pigmentare. De asemenea, trebuie să includă extracte din plante care au proprietatea să tonifieze epiderma, să calmeze iritațiile și să amelioreze inflamațiile, retinoizi și colagen care fac pielea mai elastică, uleiuri care hrănesc epiderma cu substanțe nutritive și o înmoaie, acid hialuronic care hidratează profund și regenerează rapid, dar și acizi BHA și AHA care sunt responsabili de exfolierea celulelor moarte.
Cremele din linia Smart Night Custom de la Clinique au o compoziție echilibrată și le poți alege atât pentru pielea uscată, cât și pentru cea grasă, iar Multi Active Revitalizing Night Cream de la Clarins oferă o hidratare de lungă durată și netezește ridurile, fiind perfectă pentru pielea normală și combinată.

Ser de noapte
Serurile sunt cele care au o consistență ușoară și o acțiune eficientă. Produsele cu o concentrație mare de ingrediente active stimulează procesele de reînnoire, netezesc ridurile și conferă o strălucire sănătoasă. Potrivit cosmetologilor, alegerea corectă a produselor de îngrijire de noapte și respectarea strictă a tuturor procedurilor prelungesc tinerețea pielii cu 5-7 ani. Serul de la Mizon este soluția perfectă pentru uniformizarea nuanței tenului și pentru lupta împotriva primelor semne ale îmbătrânirii.

Masca de noapte
De asemenea, pentru o îngrijire eficientă a tenului este necesar să folosești și o mască de noapte. Aceasta are proprietatea să hidrateze intens pielea și să o regenereze. Wine Therapy Sleeping Mask de la Holika Holika are proprietatea să stimuleze producția de colagen, astfel încât dimineața pielea va fi moale, catifelată și elastică.

Ulei de noapte
Uleiul, ca și celelalte remedii, joacă un rol important în îngrijirea tenului, însă acesta trebuie ales corect în dependență de tipul de piele, deoarece unele sunt ideale pentru epiderma uscată, în timp ce altele pentru cea grasă. Pentru tenul uscat se potrivește perfect uleiul de la Bione Cosmetics, pentru tenul normal și cel mixt, folosește uleiul de jojoba de la Mohani, iar pentru tenul gras, uleiul de semințe de struguri de la Nacomi. Uleiul îl poți folosi independent sau adăugând câteva picături la crema preferată, pentru a îi spori efectul.

Produse pentru pielea din jurul ochilor
De asemenea, este important de oferit o îngrijire delicată și pielii din jurul ochilor, deoarece în această zonă epiderma este foarte subțire și sensibilă, fiind mai predispusă la apariția ridurilor. Pentru accelerarea proceselor de regenerare și pentru prevenirea apariției ridurilor, trebuie să alegi o cremă de noapte cu o textură mai densă. Acestea trebuie să conțină antioxidanți și acid hialuronic. Crema de la Christina este o alegere perfectă, având proprietatea să netezească ridurile, să elimine cearcănele, pungile de sub ochi și semnele de oboseală.

Crema de mâini
La fel ca și tenul, mâinile au nevoie de îngrijire, deoarece factorii nocivi ai mediului, precum și utilizarea frecventă a săpunului și contactul cu detergenții le afectează aspectul și starea. Înainte de somn, mai întâi de toate aplică pe unghii și cuticule uleiul de la Nacomi, iar mai apoi aplică pe pielea mâinilor crema-mască de la Eveline Cosmetics. Pentru un rezultat impecabil, poți purta mănuși speciale din bumbac.

Efectul oricărui remediu va fi eficient și de lungă durată dacă aplici o cantitate potrivită de produs cu 1-1,5 ore înainte de somn. Cu îngrijirea potrivită de noapte, în fiecare dimineață te vei bucura de o piele cu un aspect sănătos și radiant, iar starea acesteia se va îmbunătăți semnificativ.

Вход в личный кабинет

Восстановление пароля

мы перезвоним вам сами!