Cum refacem pielea mâinilor după spălarea constantă și antiseptice?

Mâinile sunt cartea de vizită a unei femei, și asta o cunoaștem cu toții! Pentru a avea o carte de vizită “prezentabilă” trebuie să avem grijă corespunzător de pielea mâinilor.
Apă, săpun și antiseptic - în circumstanțele speciale ale situației actuale, acest trio și-a consolidat și mai mult poziția în domeniul protecției sănătății. Dar partea opusă a monedei s-a manifestat prin pielea uscată a mâinilor și senzația constantă de etanșeitate și decojire. Cum să refaci pielea după spălarea mâinilor și utilizarea permanentă a antisepticelor află din acest articol.

De ce pielea mâinilor a devenit uscată?
Logic, principalul motiv pentru pielea uscată este pierderea umidității. Utilizarea constantă a antisepticelor pe bază de alcool extrage umezeala din celule. Dacă se alege un antiseptic de înaltă calitate, compoziția sa este în mod obligatoriu îmbogățită cu ingrediente precum glicerină, suc și / sau extract de aloe vera, uleiuri esențiale sau vegetale. Aceste ingrediente înmoaie efectele agresive ale alcoolului, dar pielea are încă nevoie de îngrijire zilnică suplimentară.

Ce săpun să alegeți pentru spălarea frecventă a mâinilor?

Ați fost întotdeauna foarte atenți la alegerea săpunului. Acum, această atenție merită a fi dublată. Oferiți preferință formulelor naturale cu o concentrație mare de uleiuri vegetale. Argan, măsline, shea, jojoba - fiecare se potrivește separat, dar și toate împreună într-o singură formulă. Mulți experți recomandă înlocuirea clasicului săpun cu unul lichid cu o formulă cremoasă: efectul antiseptic din acesta este perfect combinat cu proprietățile de îngrijire - nutriție, înmuiere și hidratare. În plus, pH-ul săpunului lichid este mult mai mic și, prin urmare, acționează mai moale. Și câteva sfaturi utile și importante:

  • spălați-vă pe mâini cu apă caldă;
  • încercați să alternați spălarea mâinilor și utilizarea unui antiseptic;
  • este încurajată prezența glicerinei și a lanolinei în formula săpunului;
  • folosiți mai des creme nutritive și hidratante.

Ce remedii vor ajuta la refacerea pielii mâinilor?

Bineînțeles, primul răspuns este crema. Dar nu cea familială și iubită de mult. Dacă face față funcției de regenerare, protejează împotriva uscăciunii și a descuamării, o puteți păstra și desigur utiliza. Dacă nu, nu ezitați să o aruncați și să alegeți un nou produs de îngrijire. Și acesta  trebuie să includă:

  • Ceramide;
  • Acid hialuronic sau glicerină;
  • Fitosfingozina;
  • Uleiuri vegetale de înaltă calitate;
  • Extracte din plante, mări și flori;
  • Complexe hidratante.

Acidul hialuronic și glicerina sunt componente responsabile pentru creșterea nivelului de umiditate. Fitosfingozina este un fosfolipid natural găsit în piele și contribuie la reglarea naturală a echilibrului apei în celulele epidermei. Ceramidele sunt molecule de grăsime care rețin umiditatea din celule și o împiedică să se evapore.

Proceduri de restabilire a epidermei

Tratamentele speciale de înfrumusețare care pot fi efectuate acasă vor ajuta la restabilirea netezimii sănătoase a pielii mâinilor.

  • Puteți curăța pielea mâinilor, dar produsul trebuie să fie cât mai moale și delicat posibil, fără particule abrazive mari.
  • Mănușile cosmetice pentru mâini sunt o soluție excelentă înainte de culcare. Mai ales dacă sunt saturate cu soluții de ulei. Această procedură stimulează procesul de reînnoire a pielii, ajută la netezirea acesteia, oferă catifelare și vindecă.
  • Folosiți ulei de argan, migdale, piersici, cătină și shea în îngrijirea mâinilor. Fiecare dintre aceste uleiuri este bogat în componente care activează procesele de regenerare, elimină uscăciunea și descuamarea și ajută la îmbunătățirea elasticității și fermității pielii. Un masaj înainte de culcare cu oricare dintre aceste uleiuri va lăsa pielea să arate sănătoasă.
  • Faceți băi de parafină - acestea ajută la eliminarea uscăciunii, vindecarea microfisurilor, îndepărtarea peelingului, hrănirea și hidratarea pielii, lăsând-o moale și fragedă.
  • Folosiți protecție solară pentru mâini. Acum este momentul radiațiilor ultraviolete, a aerului uscat în exterior și a camerelor cu aer condiționat, ceea ce crește și mai mult sarcina pe pielea mâinilor. Prin urmare, este mai bine dacă noua dvs. cremă conține produse de protecție solară.
  • Găsește-ți cea mai bună cremă hidratantă cu cea mai bogată și mai eficientă formulă și folosește-o cât mai des posibil.
  • Saloanele de înfrumusețare oferă programe de refacere a pielii nu numai pentru față, ci și pentru mâini. Obțineți un rezultat pozitiv imediat după procedura de înfrumusețare.

Aceste sfaturi simple sunt obligatorii pentru fiecare fată: sunt ușor de urmat, iar rezultatul nu se va lăsa așteptat,  mâini netede, îngrijite și sănătoase. Și da, mâinile tale delicate sunt demne de cele mai scumpe bijuterii, iar cea mai bună dintre ele este îngrijirea blândă!

Вход в личный кабинет

Восстановление пароля

мы перезвоним вам сами!