Compoziții de aur pentru toamnă: ce sunt produsele cosmetice cu acizi + top-5 produse must have

Cursa "Vara" a ajuns la sfârșitul său logic. Pielea a spus „mulțumesc” celor ce au folosit produse de protecție solară și ia „pedepsit” nițel pe cei care au fost neascultători. Într-un fel sau altul, aceasta este gata să-ți prezinte checklist-ul cu produsele necesare de îngrijire, incluzând obligatoriu un punct nou pentru „reînnoirea absolută” - produse cu acizi. Este timpul să povestim în detaliu despre produsele pe borcanele cărora este indicat AHA, BHA și PHA: care este scopul și destinația acestora? Să ne clarificăm împreună!

Tipuri principale de acizi în cosmetică


Ce sunt AHA, BHA, PHA și cum necesită întrebuințate este o întrebare destul de frecventă. Aceste grupuri, în care sunt clasificate acizii nu sunt o simplă coincidență. Fiecare tip are propriul efect, diferă ca intensitate și acționează pe anumite „segmente” ale pielii. Merită menționat nivelul pH-ului, cu cât numărul este mai mare, cu atât eficacitatea scade. Și invers, cu cât valoarea este mai mică, cu atât mai mult stratul cornos se desprinde.


-
Acizii AHA, numiți acizi din fructe, sunt solubili în apă: nu sunt capabili să pătrundă prin stratul sebaceu adânc în piele, dar se descurcă perfect la suprafață. Substanțele sunt absolut sigure pentru uz casnic cu condiția că acestea sunt „fixate” cu crema SPF, iar acțiunea lor asigură o exfoliere ușoară, netezind micile imperfecțiuni și  sinteza elementelor structurale ale pielii. Cele mai des utilizate - lactic, glicolic și migdal.


-
Acizii BHA sau beta hidroxi acizi. Dintre posibilii reprezentanți din această categorie, cosmetologia a ales salicilic. Ingredientul liposolubil pătrunde prin straturile grase, pe parcurs, eliminând multe imperfecțiuni. Produsele care conțin BHA ajută împotriva acneei, erupțiilor și comedoanelor - un panaceu pentru obstacolele cu care se confruntă persoanele cu ten problematic, gras și predispus la inflamație. 


-
PHA, aceeași acizi polihidroxi, sunt renumiți pentru abilitatea lor de cruțare. „Agenții” delicați au molecule mai mari decât AHA și, prin urmare, pătrund încet în piele. Dar, nu sunt mai puțin eficienți. Sunt soluția ideală pentru tipurile de piele sensibilă și atopică. Acidul gluconolactonic și-a dovedit eficacitatea.

~~~~~~~~~~~~~
Acid lactic
~~~~~~~~~~~~~

Ca și alți acizi, acidul lactic are capacitatea de a exfolia celulele moarte ale pielii. Spectrul său de acțiune este bun pentru pielea grasă, problematică, uscată și matură. Componenta întărește bariera lipidică, previne uscarea, netezește ridurile fine, vindecă, îngustează porii măriți și stimulează sinteza ceramidelor, combate pigmentarea. Rezultatul este o față netedă, proaspătă, hidratată.

Produsul top - peeling lactic Home-Peel.

Conținutul de acizi - 30%.

рН - 3,8.

Utilizare - 4-8 proceduri

~~~~~~~~~~~~~~
Acid gliconic
~~~~~~~~~~~~~~

Derivat din struguri dulci și din tulpini de trestie de zahăr, acidul gliconic va fi un tratament excelent pentru pielea grasă și îmbătrânită. Datorită greutății sale moleculare mici, pătrunde cu ușurință în epidermă, exfoliind stratul superior. Nu se recomandă pentru persoanele cu ten sensibil, fiind prea agresiv. Substanța lansează o serie de procese de reînnoire, al căror rezultat este normalizarea formării de colagen și hialuron. Elimină oboseala, reduce grăsimea și netezește imperfecțiunile de vârstă.


Produsul top - concentrat de noapte cu efect de peeling pentru îngrijirea pielii de la Vichy. 

Conținutul de acizi - 10%.

Utilizare - zilnic, înainte de somn.

~~~~~~~~~~~~~~~
Acid mandelic
~~~~~~~~~~~~~~~

Greutatea sa moleculară mare pătrunde încet în piele, minimizând riscul de iritare. Este potrivit pentru toate tipurile de piele (inclusiv cel sensibil) și este o opțiune excelentă pentru prima „cunoaștere” cu îngrijirea acidă. Acțiunea principală este îndepărtarea particulelor keratinizate, eliminarea imperfecțiunilor, netezirea ridurilor fine, întărirea epidermei, îngustarea porilor și stimularea circulației sângelui.


Produsul top - peeling-ul exfoliant de la Ebrand.

Conținutul de acizi - 10%.

Utilizare - 1/săptămână, preferabil seara.

~~~~~~~~~~~~~~
Acid salicilic
~~~~~~~~~~~~~~


Acidul salicilic este ideal pentru pielea problematică, grasă și predispusă la inflamații. Pentru proprietarii de ten uscat și normal, se recomandă utilizarea locală. Acesta „pătrunde” prin bariera sebacee, curățând porii și punctele negre, exfoliază, uniformizând tonul, eliminând comedoanele, acneea și erupțiile cutanate.


Produsul top - esență de la Cosrx.

Conținutul de acizi - 4%.

рН - 4,5±1;

Utilizare - zilnic dimineața și seara.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Acid gluconolactonic
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Se distinge prin un efect super fin, datorită moleculelor aproape cele mai mari. Dacă aveți o piele atopică, predispusă la rozacee sau suprasensibilă, nu ezitați să includeți acidul gluconolactonic în îngrijirea pielii. Substanța curăță stratul cornos, hidratează, luminează tonul și neutralizează activitatea radicalilor liberi. După utilizare, fața ta nu va dobândi roșeață și exfoliere, ci doar te va încânta cu un aspect îngrijit.

Produs top - mască cu efect de reînnoire de la IsNtree.

Conținutul de acizi - 5%.

Utilizare - zilnic, înainte de somn

Regula de bază pentru utilizarea produselor cu acizi - se folosesc strict la sezon, de preferință în ritualul de seară de îngrijire. În timpul cursului de îngrijire cu acizi, obligatoriu se folosește o epiderma. Puțină răbdare și consecvență - și pielea ta va “suporta” transformări plăcute!

Вход в личный кабинет

Восстановление пароля

мы перезвоним вам сами!