Ai grijă de picioarele tale: 4 sfaturi cum să le asiguri cea mai delicată îngrijire

Picioarele frumoase definesc femeia care se iubește cu adevărat. Astfel, este necesar să acorzi o atenție deosebită acestora, pentru a le menține un aspect sănătos și bine îngrijit. Pentru că activitatea fizică zilnică afectează starea picioarelor noastre, și anume, pielea devine mai aspră, apar bătături, iar călcâiele devin crăpate, mai jos îți vom prezenta câteva sfaturi utile cum să îngrijești corect de picioarele tale.

1. Îngrijirea corectă a unghiilor
Înainte de a înmuia pielea aspră a picioarelor, un pas foarte important este modelarea și tăierea corectă a unghiilor. Dacă acest lucru se va face după baie, atunci unghiile se pot rupe sau exfolia. Din acest motiv, trebuie să urmezi acești pași simpli, dar eficienți, care te vor ajuta să asiguri picioarelor tale un aspect bine îngrijit și frumos:

  • cu ajutorul unei foarfece sau a unui clește se taie unghiile drept și nu foarte scurt. Dacă acestea sunt tăiate în formă rotunjită, atunci se încurajează încarnarea, ce cauzează durere și infecții;
  • cu un băț special se îndepărtează murdăria acumulată sub unghii;
  • cu ajutorul unei pile se modelează forma unghiilor;
  • cu buffer-ul se trece peste plăcile unghiilor, fiind ideal pentru eliminarea stratului lucios al plăcii de unghie și pentru netezirea acesteia, pregătind unghia pentru aplicarea ulterioară a gelului sau a lacului.

2. Băi relaxante pentru picioare
O dată pe săptămână se recomandă să faci băi relaxante pentru picioare. Această procedură va ajuta la ameliorarea oboselii, a umflării și va pregăti călcâiele pentru îngrijirea ulterioară. Va fi foarte bine dacă vei avea posibilitatea să îți achiziționezi un aparat de masaj pentru picioare, astfel vei dori să faci această procedură zilnic, deoarece îmbunătățește circulația sângelui și conferă picioarelor un aspect sănătos și bine îngrijit.

Dacă nu dispui de un astfel de aparat nu e o problemă. Ia un bol și toarnă apă călduță în el, adaugă sare de mare și perle de baie pentru pedichiură, sau săpun și câteva picături de ulei esențial. Ține picioarele în bol timp de 30 de minute, adăugând treptat apă caldă, pentru a nu se răci complet. Această procedură va înmuia perfect pielea aspră și va conferi picioarelor un confort maxim și o relaxare totală, astfel încât oboseala acumulată pe parcursul întregii zile va dispărea imediat.

Băile relaxante se pot face în dependență de problemele cu care se confruntă picioarele tale:

  • dacă picioarele transpiră mult, adaugă în apă ulei esențial de pin și ierburi de coajă de stejar sau cimbru;
  • dacă ai picioarele umflate, adaugă în apă ulei esențial de mușețel sau tei. Acestea au proprietatea de a reduce umflăturile și de a ameliora oboseala;
  • pentru a dezinfecta rănile, adaugă în apă ulei de mușețel sau calendulă.

3. Îndepărtarea pielii aspre a picioarelor
După baia relaxantă, pielea picioarelor se înmoaie, astfel este momentul potrivit pentru îndepărtarea stratului cornos, iar pentru aceasta îți vom prezenta câteva modalități care pot fi folosite chiar în condiții casnice:

  • exfoliază picioarele cu un scrub special cu particule abrazive. Această metodă este ideală pentru a menține picioarele moi;
  • cu ajutorul unei pietre ponce și a pilei pentru pedichiură prelucrează zonele aspre, astfel epiderma va deveni moale. Nu se recomandă utilizarea unui aparat de ras pentru a îndepărta pielea aspră, deoarece poate foarte ușor să irite sau să rănească epiderma delicată care se află sub stratul cornos;
  • dacă nu iubești să depui prea mult efort, o metodă excelentă este să folosești un peeling pentru picioare. Acizii conținuți în acest produs exfoliază în totalitate pielea moartă, fără a fi nevoie să freci prea tare picioarele.

4. Hrănirea și hidratarea pielii picioarelor
După toate procedurile, este foarte importantă hidratarea profundă a pielii picioarelor. Astfel, o cremă nutritivă și hidratantă este alegerea perfectă, deoarece va hrăni epiderma cu substanțe nutritive și, totodată o va hidrata intens, prevenind uscarea acesteia. În plus, o cremă aleasă corespunzător, va întări bariera naturală de protecție a pielii, făcând-o mai rezistentă la factorii nocivi ai mediului, o va regenera, va îmbunătăți circulația sângelui și va elimina senzația de rugozitate.

O dată pe săptămână, după băile relaxante și îndepărtarea pielii aspre, se recomandă să folosești și o mască pentru picioare, deoarece are proprietatea să facă epiderma mai moale, netedă și catifelată. După ce ai aplicat masca, încalță șosetele și lasă produsul să acționeze timp de câteva ore, dar cel mai bine este să îl lași pentru toată noaptea pentru a se absorbi complet, astfel își va face efectul mult mai bine și mai rapid.

De asemenea, poți folosi măști de unică folosință, care includ deja șosete speciale pentru utilizare. Este suficient să porți șosetele aproximativ 20-30 de minute, pentru ca ingredientele active să pătrundă adânc în epidermă și să o hidrateze intens. După îndepărtarea șosetelor, se masează ușor reziduurile rămase pentru a se absorbi complet în piele.

Nu este dificil să ai grijă de picioarele tale, iar cu o îngrijire zilnică și corespunzătoare, acestea vor deveni mai frumoase. Dacă vei urma acești pași simpli de îngrijire, vei observa cum starea și aspectul pielii picioarelor se va îmbunătăți semnificativ, devenind mai sănătoasă, moale, netedă și radiantă.

Logare

Setați o nouă parolă

Noi vă sunăm înapoi!