Apa micelară sau loțiunea “minune”

Apa micelară este produsul care a cucerit milioane de femei din toată lumea și care este recomandată pe larg de vedetele mondiale. Dar, să încercăm să înțelegem de ce este atât de populară.
Acest produs a fost inventat de către specialiștii francezi cu scopul de a minimiza daunele pe piele cauzate de apa de la robinet și săpun. Astfel, apa micelară este un produs destinat curățării tenului, fiind format din apă și micele.

Ce sunt micelele?
Micelele sunt grupări de molecule aflate în suspensie în apă sau în alte lichide. Ele sunt formate dintr-o componentă hidrofilă și una lipofilă, sau mai simplu o componentă pe bază de apă și una pe bază de ulei. Un demachiant cu adevărat eficient are nevoie de ambele componente, pentru a îndepărta cu succes atât produsele pe bază de apă cât și pe cele pe bază de ulei, deoarece în mod natural apa se separă de ulei.

Cum funcționează?
Aceste micele acționează ca un magnet care atrag toate impuritățile, reziduurile de machiaj și excesul de sebum. Apa micelară acționează mai delicat asupra pielii în comparație cu alte produse de demachiere pentru că nu distruge bariera de protecție a pielii, în plus lasă pielea tonifiată și hidratată.

Tipuri de ten și apa micelară.
Pentru persoanele cu tenul uscat, acest produs va fi o descoperire. Deseori produsele de demachiere usucă și mai mult pielea, dar nu și apa micelară. După utilizarea acesteia veți remarca un ten hidratat și tonifiat. Și persoanele cu tenul mixt sau gras pot folosi cu încredere acest produs, doar că în acest caz, aceasta nu va fi la fel de eficientă. Iată de ce este recomandat utilizarea apei micelare alături de alt produs de curățare.

Cum o utilizăm?

Curățarea de dimineață
Cu toate cunoaștem că pielea trebuie curățată și dimineața, chiar dacă nu avem nimic pe ten. Orice fată modernă care este mereu în mișcare și nu dorește să piardă din timpul său prețios va rămâne încântată de utilizarea apei. Este suficient de aplicat puțin produs pe o dischetă de bumbac și de curățat pielea.

Demachierea
Nu este bine să adormim cu machiajul pe ten, și acesta este un lucru bine cunoscut. Cu apa micelară, demachierea nu mai constituie o problemă. Astfel, chiar dacă ești epuizată după o zi grea, demachierea devine un proces foarte rapid. Apropo, dacă utilizezi produse cosmetice waterproof, apa micelară se descurcă de minune cu înlăturarea acestora.

Corectarea machiajului
Acest produs este utilizat pe scară largă și de către make-up artiștii din întreaga lume pentru că se descurcă de minune cu înlăturarea produselor cosmetice. Astfel, dacă nu ți-a ieșit bine machiajul, poți înlătura cu ușurință ceea ce nu îți place.

Avantajele apei micelare:

Comodă în utilizare
Este necesar doar sa aplici o cantitate moderată de produs pe un disc demachiant.

Nu necesită clătire
Fetele se tot întreabă dacă acest produs trebuie să fie spălat. Potrivit ultimelor studii de către specialiști, apa micelară este produsul care nu necesită clătire după ce a fost aplicat pe piele, astfel devine produsul ideal pentru femeile grăbite. Totuși dacă ai folosit apa micelară pentru a îndepărta un machiaj complex atunci cel mai corect ar fi să clătești fața după curățarea cu apa micelară.

Nu irită pielea
Produsul a fost conceput în special pentru persoanele cu pielea sensibilă, predispusă la iritații. Iată de ce nu mai trebuie să ne facem griji atunci când folosim apa micelară.

Este perfectă pentru vacanțe
Datorită formulei sale, care înlătură rapid toate impuritățile, nu mai este necesar să iei cu tine jumătate din trusa ta de îngrijire. În plus, în comerț găsim și ambalaje în versiunea mini.

De ce este numită loțiunea minune?

Curățarea mâinilor
Spre exemplu dacă ai testat anumite produse cosmetice și nu ai cu ce să-ți cureți mâinile, acest produs este tocmai potrivit. Datorită formulei care nu necesită spălare, este necesar doar sa masezi în palme câteva picături de produs.

Poți spăla pensulele pentru make-up
Cunoaștem cât de important este să păstrăm pensulele pentru machiaj mereu curate, astfel acestea nu vor dezvolta bacterii dăunătoare tenului nostru. Apa micelară este produsul care dizolvă perfect produsele cosmetice, astfel, este suficient să aplicăm o cantitate mică pe pensulă și să o uscăm cu un șervețel.

Elimină parfumurile de pe piele
La fel, dacă ți s-a întâmplat să testezi o anumită aroma care nu ți s-a potrivit, în ajutor vine apa micelară. Este necesar de șters zona cu un disc de bumbac pe care ai aplicat apa micelară și vei scăpa de mirosul care îți displace.

Elimină petele de pe haine
Dacă ai pătat din greșeală haina cu produse cosmetice, aplică o cantitate moderată de apă micelară pe pată și îndepărtează cu ajutorul unui șervețel curat.

Curăță autobronzantul
Când aplicăm autobronzant este practic imposibil să nu comitem greșeli. Cu apa micelară, acest proces devine mult mai ușor, pentru că, în caz că se întâmplă, vom putea elimina petele inestetice.

În comerț găsim produse de demachiere pentru față și pentru ochi. Vestea bună este că putem achiziționa o apă micelară pe care să o putem aplica și pe ochi, astfel ca să nu mai fie nevoie de utilizat două produse. În plus formula delicată curăță bine, și are grijă de genele tale.

Sperăm că te-am convins că acest produs este într-adevăr o loțiune minune. Ție nu îți rămâne decât să alegi una adaptată tipului de ten și pe placul tău!

Logare

Setați o nouă parolă

Noi vă sunăm înapoi!