Îngrijirea tenului uscat - 7 pași simpli de urmat


Rutina de îngrijire a pielii este foarte importantă pentru a avea un ten sănătos și cu un aspect bine îngrijit și radiant, iar pentru o rutină cât mai corectă este necesar să cunoști ce tip de ten ai. Dacă ai tenul uscat, este necesar să îi acorzi o atenție deosebită, deoarece nu este un secret că pielea uscată este predispusă mult mai rapid la îmbătrânire. Astfel, trebuie să îi asiguri o îngrijire eficientă și delicată, care să îi îmbunătățească starea și aspectul.

Particularitățile tenului uscat
Pielea uscată este cea care nu are capacitatea să rețină apa în celule, iar glandele sebacee nu secretă suficient sebum, astfel încât aceasta capătă un aspect inestetic și se poate descuama ușor. Acest tip de epidermă este aspru și lipsit de elasticitate, fapt pentru care ridurile își fac apariția mult mai rapid și ușor.


Îngrijirea tenului uscat în 7 pași simpli de urmat

1. Demachierea
Demachierea este un pas foarte important pentru un ten sănătos. Astfel, este necesar în fiecare dimineață și seară să demachiezi tenul, indiferent dacă ai folosit produsele cosmetice decorative sau nu. Această etapă presupune curățarea profundă a pielii, iar pentru acest tip de epidermă este recomandat să folosești demachiante sub formă de cremă sau ulei care conțin ingrediente hidratante.

2. Tonifierea
Tonifierea reprezintă a doua etapă în îngrijirea zilnică a tenului şi are drept scop înlăturarea tuturor microelementelor rămase din urma demachierii, împrospătând pielea. Astfel, tonifierea pregătește tenul pentru aplicarea ulterioară a cremelor, iar pentru aceasta ai nevoie doar de un disc de bumbac și de o loțiune tonică care nu conține alcool, dar care este pe bază de ingrediente calmante și hidratante, ce vor oferi cea mai eficientă îngrijire tenului.

3. Exfolierea
Chiar dacă rutina de îngrijire include creme sau serumuri hidratante, dacă ai un strat de piele moartă pe față, atunci produsele de îngrijire vor fi absorbite mult mai greu în epidermă. Astfel, este necesar să folosești și produse de exfoliere, care să elimine blând, dar eficient celulele moarte. Însă, trebuie să ai mare grijă la această etapă de îngrijire și să nu faci abuz de produsele exfoliante, în special de cele agresive, deoarece pot irita pielea. De asemenea, evită spălarea feței cu apă fierbinte.

4. Hidratarea
Una dintre cele mai importante etape este hidratarea intensă a epidermei. Astfel, este necesar atât dimineața, cât și seara să folosești o cremă hidratantă care să îi asigure cea mai eficientă îngrijire. Însă, nu folosi același remediu, dar alege o cremă hidratantă pentru zi și o cremă hidratantă pentru noapte. După ce aplici produsul pe față, masează ușor în mișcări circulare pentru a se absorbi complet în piele, astfel ingredientele active vor pătrunde mult mai bine în epidermă, o vor hidrata intens și îi vor menține un nivel optim de umiditate, prevenind uscarea acesteia. De asemenea, este necesar să alegi o cremă hidratantă și pentru pielea din jurul ochilor, deoarece această zonă este foarte sensibilă, respectiv trebuie să folosești produsele potrivite pentru a-i oferi cea mai delicată îngrijire.

5. Folosește apa termală
Apa termală are multiple beneficii asupra epidermei, deoarece conține multe minerale și oligoelemente care contribuie la menținerea unui aspect sănătos a tenului. Aceasta are proprietăți nutritive și hidratante, fiind foarte potrivită pentru pielea uscată. În plus, calmează iritațiile și roșeața. Pentru că tenul uscat este cel mai predispus îmbătrânirii premature, apa termală va deveni un adevărat miracol în îngrijirea acestuia, deoarece are capacitatea să neutralizeze radicalii liberi și să ofere epidermei elasticitate. De asemenea, îmbunătățește circulația sângelui și revigorează perfect pielea. Aceasta poate fi aplicată atât după tonifiere, cât și după aplicarea cremei hidratante.

6. Folosește o cremă de față cu SPF
Pentru că pielea uscată este sensibilă la razele ultraviolete care o pot usca și mai mult, este important să folosești o cremă care conține factor de protecție solară, indiferent de anotimp. Aceasta va proteja în mod fiabil epiderma, oferindu-i un aspect sănătos și radiant.

7. Folosește măști hidratante de față
Un alt pas foarte important în îngrijirea tenului uscat este să folosești o dată sau de două ori pe săptămână o mască hidratantă. Aceasta trebuie să conțină uleiuri naturale, acid hialuronic sau extracte de fructe. O mască din țesut va fi alegerea perfectă, deoarece permite absorbția mai eficientă a ingredientelor active în piele, având proprietatea să hrănească tenul cu substanțe nutritive. După aplicarea unei astfel de măști, ridurile vor fi estompate, iar epiderma va deveni moale și catifelată. Dacă optezi pentru o mască hidratantă din țesut, atunci trebuie să o lași să acționeze timp de 15-20 de minute, apoi să o îndepărtezi delicat, fără să speli tenul cu apă, dar să masezi ușor reziduurile rămase pentru a se absorbi complet.

Dacă vei urma acești pași simpli de îngrijire, vei observa cum starea și aspectul tenului tău se va îmbunătăți semnificativ. Acesta va deveni mai elastic, hidratat și plăcut la atingere, iar ridurile nu vor mai fi vizibile și nu își vor face rapid apariția. Astfel, te vei putea bucura de o piele sănătoasă și radiantă.

Logare

Setați o nouă parolă

Noi vă sunăm înapoi!