Reguli de îngrijire facială pentru sezonul estival


Vara, pielea este expusă la radiații ultraviolete, temperaturi ridicate și, uneori, umiditate ridicată. Toți acești factori negativi contribuie la creșterea sebumului și a transpirației, extinderea porilor, arsuri solare, deshidratarea pielii și hiperpigmentarea. Prin urmare, în perioada caldă a anului, trebuie să alegeți o îngrijire care să protejeze epiderma de acești factori negativi.

                                                            Protecție solară

Arsurile solare cresc semnificativ riscul de cancer de piele. Celulele percep razele UV ca fiind dăunătoare. Au un efect deosebit de negativ asupra pielii subțiri și deschise. Aceste raze usucă epiderma, o fac mai subțire, reduc elasticitatea, ceea ce duce la formarea ridurilor. Prin urmare, este necesar să vă protejați de razele solare. În primul rând, alegeți o protecție solară bună.
Pentru a face acest lucru, trebuie să luați în considerare mai mulți factori:
- SPF „factor de protecție solară”. Cu cât acest indicator este mai mare, cu atât este mai eficientă protecția.
- SPF 15 protejează împotriva 93% din razele UV, iar SPF 30 protejează împotriva 97%. Un grad mai ridicat de protecție (de la SPF 30 la SPF 100) ar trebui să fie ales de persoanele cu pielea deschisă și subțire.
- Tip produs. Spray sau cremă? Cremele sunt mai ușor și mai sigure de aplicat, deoarece nu pot fi inhalate accidental, spre deosebire de spray.

Protecție împotriva pierderii de umiditate

Excesul de soare și nivelurile scăzute de umiditate duc la uscarea tenului. Prin urmare, pentru a menține epiderma în stare bună în timpul verii, este necesar să o hidratăm corespunzător.
Ce este necesar pentru aceasta:
- Emulsii și lichide.
Produsele au o textură ușoară. Sunt potrivite pentru pielea normală, uscată și matură.
- Creme hidratante pentru ochi.
Pielea din această zonă este subțire și sensibilă, așa că asigurați-vă că crema conține un extract de aloe, mușețel, mentă sau calendula. Unele produse conțin vitamina B5, care ajută la refacerea și vindecarea pielii.
- Geluri liniștitoare.
Pot fi folosite la orice vârstă. În timpul zilei, asigurați-vă că utilizați produse cu acid hialuronic și creme BB cu protecție UV.
- Măști hidratante.
Acestea ar trebui făcute de două până la trei ori pe săptămână în mod regulat.
- Tonifiere.
Aceste produse hidratează, îmbunătățesc tenul și exfoliază stratul cornos. Alegeți substanțe tonice care nu conțin alcool, deoarece vor deshidrata foarte mult chiar și tenul gras.

Minimizează utilizarea machiajului

Dacă folosiți aceleași produse cosmetice vara ca iarna, atunci vă puteți lua rămas bun de la un sentiment de confort. Mai mult, un astfel de machiaj este puțin probabil să reziste temperaturilor ridicate. Vara, ar trebui să înlocuiți produsele cosmetice de iarnă cu o textură densă, cu o textură mai ușoară, care să permită pielii să „respire”.
Dacă nu poți trăi fără machiaj, iată câteva sfaturi despre cum să-l faci mai ușor:
- Înlocuiți fondul de ten cu un ser de ulei sau cu o cremă BB ușoară.
- Alegeți produse impermeabile, astfel încât să nu se topească pe piele.
- Încercați să nu folosiți pudră pentru a nu vă înfunda porii.
- Machiajul poate fi fixat cu un spray fixativ. În plus, acesta hidratează delicat tenul.

Dieta cu vitamine

În plus față de produsele cosmetice pentru îngrijire, este de asemenea necesar să selectați preparatele și suplimentele de vitamine pentru a maximiza protecția pielii de efectele razelor UV.
Ce vă poate ajuta:
- Vitamina C.
Acest antioxidant stimulează producția de fibre de elastină și colagen, precum și încetinește procesul de îmbătrânire a dermei și o reînnoiește.
- Vitamina E.
Pe lângă încetinirea îmbătrânirii, ajută la combaterea pigmentării și întărește vasele de sânge.
- Vitamina B1.
Îmbunătățește, de asemenea, elasticitatea și combate ridurile și iritațiile.
- Vitamina B7.
Susține frumusețea și sănătatea pielii, părului și unghiilor. Îmbunătățește tenul, redă elasticitate și normalizează funcționarea glandelor sebacee.
- Omega 3.
Acești acizi au efect antiinflamator, protejează de descuamare, previn ruperea fibrelor de colagen și mențin pielea fermă.

Notă: Toate vitaminele trebuie luate cu precauție. Chiar și în cazul acestora, există contraindicații, deci mai întâi este bine să consultați un medic.

Logare

Setați o nouă parolă

Noi vă sunăm înapoi!