Tot ce trebuie să știi despre crema de față: tipuri, proprietățile și alegerea corectă în funcție de ten

Crema de față este un produs inovator conceput pentru a asigura tenului o îngrijire delicată, dar eficientă. Aceasta deține multiple proprietăți benefice, fapt pentru care poate îmbunătăți semnificativ starea și aspectul pielii.


De-a lungul anilor, pielea feței devine deshidratată și suferă modificări puternice legate de vârstă. Scopul unei creme nu este doar să hrănească pielea cu substanțe nutritive și să o hidrateze intens, dar și să îi mențină un nivel optim de umiditate, prevenind astfel uscarea acesteia. Pielea bine hidratată își păstrează moliciunea și elasticitatea, astfel încât semnele îmbătrânirii ezită să apară. 

Aplicarea unei creme de față este unul dintre pașii cheie în îngrijirea zilnică a pielii. O cremă nu numai că poate îndeplini funcțiile directe de hidratare, hrănire și pregătire pentru machiaj, ci și protejează epiderma de efectele nocive ale soarelui și ameliorează inflamația.

Tipuri de cremă


Există mai multe tipuri de creme capabile să îndeplinească diverse funcții:

- Nutritive:Aceste tipuri de remedii conțin vitamine și minerale valoroase, care hrănesc epiderma. Produsele sunt potrivite pentru orice tip de piele. 

- HidratanteCremele de acest tip sunt concepute în special pentru pielea uscată, deoarece au o compoziție bogată în diverse extracte de plante, uleiuri și apă, ce asigură o hidratare intensă epidermei, prevenind uscarea acesteia. În plus, înmoaie pielea și o lasă catifelată.

- RegeneranteAceste produse de îngrijire sunt concepute în special pentru pielea problematică. Substanțele din care sunt compuse contribuie la reînnoirea și regenerarea celulelor. De asemenea, ajută la eliminarea imperfecțiunilor și a bolilor de piele. Cremele sunt folosite pentru acnee, dermatite și iritații.

- Anti-îmbătrânire: Aceste creme conțin substanțe care încetinesc procesul de îmbătrânire și protejează pielea de radicalii liberi. Remediile au un efect intens asupra epidermei, contribuind la restabilirea elasticității și fermității acesteia, astfel încât îi asigură un aspect tânăr și radiant.
- Protectoare: Produsele conțin un factor de protecție solară (SPF) pentru a proteja pielea de efectele nocive ale soarelui. Iarna poate fi utilizată o cremă cu SPF mai mic, în timp ce vara se recomandă utilizarea unei creme cu un SPF mai mare, pentru o protecție maximă.
- Matifiante: Aceste remedii lasă un strat subțire pe piele care îi conferă un finisaj mat, reducând strălucirea epidermei.

În plus, există creme de zi și de noapte. Cele de zi au o textură mai ușoară și sunt recomandate pentru aplicarea dimineața. Acestea au proprietăți hidratante, protectoare și, de asemenea, pot fi utilizate ca bază de machiaj. Cele de noapte au o textură mai densă și proprietăți nutritive. Acestea sunt foarte eficiente și, totodată contribuie la regenerarea epidermei, deoarece în timpul nopții pielea este capabilă să absoarbă mult mai bine substanțele active conținute în mijloacele de îngrijire.


Tipuri de creme după consistență


Cremele pot fi pe bază de emulsie, grăsime și gel.
Produsele de tip emulsie au o formulă concepută pe bază de un amestec de apă și ulei. 
Cremele cu grăsime sunt compuse din componente grase (lanolină, vaselină, stearină) și aditivi speciali.
Mijloacele de îngrijire de tip gel, pe lângă apă, grăsimi și aditivi speciali, conțin componente gelifiante.


Alegerea corectă a cremei de față în funcție de tipul pielii


Pentru tenul gras se recomandă utilizarea unei
creme cu o consistență mai ușoară și cu o formulă bogată în ingrediente ce normalizează activitatea glandelor sebacee, prevenind secreția excesivă de sebum și apariția strălucirii inestetice. În compoziția acesteia trebuie să fie incluse zincul și substanțe antiinflamatoare, precum alantoina, pantenolul și bisabololul, deoarece ajută la combaterea erupțiilor cutanate. Crema pentru tenul gras nu trebuie să conțină uleiuri minerale, pentru că blochează porii.


Pentru pielea uscată, este necesar de ales o cremă cu o cantitate mare de emolienți - grăsimi speciale care pătrund în epidermă pentru a o face moale și netedă. În plus, formula sa trebuie să conțină colagen, vitaminele A și E. Cel mai potrivit remediu pentru acest tip de ten este o
cremă hidratantă, care va menține un nivel optim de umiditate în celule.


Pentru tenul normal se recomandă folosirea unei
creme nutritive, ușor hidratante, pentru a o menține sănătoasă și radiantă. Dimineața poate fi folosită o cremă protectoare, astfel pielea va fi protejată de factorii nocivi ai mediului.


Pentru tenul sensibil este foarte important de ales o
cremă hipoalergenică, a cărei formulă este lipsită de parabeni, etilenglicol, propilenglicol, coloranți și parfumuri.
Pentru tenul mixt, atât crema de zi cât și cea de seara trebuie să dețină proprietăți hidratante și nutritive. Pentru zona T se recomandă o cremă cu o textură mai ușoară și care nu conține uleiuri, iar pentru părțile uscate ale tenului se recomandă o cremă hidratantă.

O cremă de față aleasă corect în funcție de tipul pielii, va asigura cea mai bună îngrijire tenului, astfel încât acesta va avea un aspect sănătos, neted și radiant.

Logare

Setați o nouă parolă

Noi vă sunăm înapoi!