Asigură îngrijire potrivită părului tău

Vara este anotimpul expunerii îndelungate la soare. Astfel, există numeroși factori negativi, care acționează direct asupra pielii, dar și a părului fragil. Razele UV, apa sărată sau brizele marine sunt principalele motive ale deshidratării părului. 
Specialiștii susțin că anume perioada estivală a anului produce cele mai multe daune podoabei capilare, care își pierde din elasticitate, luciu și moliciune. Totuși, există câțiva factori ce pot ameliora sau chiar preveni deteriorarea firelor. 

Apa - element definitoriu
Nu în zadar, majoritatea doctorilor susțin că frumusețea exterioară pornește din interior. Hidratarea constantă asigură luciul și elasticitatea părului. Pe lângă consumul optim de lichide, specialiștii recomandă spălarea părului de câte ori este necesar, pentru a limita agresiunile asupra podoabei capilare. Apa fierbinte deteriorează părul, iar temperatura optimă este de 37°C. Utilizați apă călduță sau chiar rece pentru clătirea părului. Pe lângă efectul de revigorare, apa rece va închide porii dilatați ai scalpului, iar părul se va menține o perioadă mai îndelungată curat. Clorul și calcarul din apă sunt factori definitorii care pot deteriora intens firele. Instalarea unor filtre de dedurizare și purificare vor ameliora acțiunea negativă a apei dure. 

Alege produsele potrivite
Îngrijirea podoabei capilare presupune utilizarea unui șampon, balsam sau alte produse. Optează pentru compoziții naturale și ingrediente inofensive, fără coloranți artificiali, sulfați (SLS) parabeni sau silicon. Alege produsele potrivite în funcție de scalp, lungimea, desimea sau culoarea părului. Este absolut greșit să aplici un șampon pentru păr gras, dacă îl ai uscat și deshidratat. Acest lucru va amplifica mai mult procesul de degradare a șuvițelor.
Balsamul, masca sau spray-urile de îngrijire sunt produse deosebite, care oferă rezultate instante. Astfel, atenție maximă, pentru identificarea remediilor eficiente și potrivite. Aceste produse de îngrijire suplimentară sunt recomandate pentru îngrijirea părului vopsit, uscat sau ars. Totuși, pot fi utilizate de către oricine. Pentru a nu da greș în momentul alegerii, optează pentru compoziții naturale 100%. 

Vopsirea
Schimbarea culorii părului transformă imediat look-ul, dar poate degrada foarte rapid firele. Nu în zadar, a fost creată vopseaua fără amoniac. Aceasta nu are miros pronunțat neplăcut, nu provoacă iritații scalpului și nu dezechilibrează nivelul pH-ului părului. Vopseaua fără amoniac acționează blând, fără a afecta structura firelor din interior. Grație faptului că nu conține ingrediente toxice, are o calitate mai superioară, cu eficiență sporită. Concentrația pigmenților asigură o nuanță mai intensă și strălucitoare.

Noile tehnologii asigură și metode inovatoare de vopsire a părului. Există vopsea de păr sub formă de spumă, pudră, cremă, spray sau gel. Toate acestea sunt extrem de ușor de aplicat, cu rezultate uimitoare. 

Aranjarea și instrumente de styling
Majoritatea stiliștilor evită pe cât posibil utilizarea instrumentelor termo de coafat. Temperatura ridicată a plăcilor, ondulatoarelor sau uscătoarelor distruge direct firele de păr. Chiar dacă utilizezi aceste aparate, nu seta temperatura maximă. De asemenea, aplică un spray termoprotector și pulverizează pe întreaga lungime. Spray-urile care conțin uleiuri hidratante și emoliente asigură aspect mătăsos părului. 

Tunderea regulată
Specialiștii recomandă tunderea la 3-6 săptămâni, pentru un aspect impecabil al capetelor. În medie, părul crește 1,25 cm pe lună. Astfel, lungimea va fi rapid recuperată. Faptul că părul crește mai rapid dacă este tuns la timp este un mit. Totuși, specialiștii au explicat manifestarea acestui lucru. Vârfurile arse se scurtează rapid din cauza ruperii. Părul tuns în mod regulat arată mereu proaspăt și bine aranjat. 

Vitamine pentru întărirea și creșterea părului
Părul are nevoie de multe vitamine și minerale pentru frumusețe și sănătate. Alege un complex echilibrat care să conțină toate substanțele necesare în doza potrivită. Preparatele de vitamine și minerale pentru păr funcționează în mai multe moduri simultan: reduc cantitatea de cădere a părului, asigură hrănirea foliculilor, accelerează creșterea, previn despicarea capetelor și îmbunătățesc starea scalpului. Vitaminele A, C, E, B5, B6, biotina, zinc, mangan și cupru, sunt doar câteva dintre cele mai benefice și utile. 

Masajul scalpului
Cel mai simplu mod de a îmbunătăți starea părului subțire și slab este masajul scalpului. Poate fi realizat cu o perie cu dinți rotunjiți, sau în salon, de către profesioniști. Masajul îmbunătățește circulația sângelui și promovează o mai bună nutriție a foliculilor de păr. Pentru a îmbunătăți fluxul de sânge și nutriția scalpului, este recomandată aplicarea fiolelor. Produsele care sunt aplicate pe scalp pentru a accelera creșterea părului conțin vitamine și minerale, precum și ingrediente de încălzire, cum ar fi extractul de ghimbir sau piper. Aceste produse funcționează mai bine dacă scalpul este curățat cu un scrub special.

Logare

Setați o nouă parolă

Noi vă sunăm înapoi!